Trüf Çikolata Yapımı

trüf çikolata

Ev yapımı her çikolata özenle ve sevgiyle hazırlanır. Trüf çikolata denildiğinde ise akla bol dolgulu bol çikolatalı lezzetli mi lezzetli tatlar gelir. Fındıklarla ve sütlü çikolatalarla kaplanan trüf çikolataların hem dış görünümü hem lezzeti herkes için çok çekicidir. Böylesine lezzetli bir çikolata içinse elbette ki emek vermek gerekir. Tatlistan ailesi olarak el yapımı trüf çikolataları sizler için özenle hazırlıyoruz. Ganajdan aromaya kadar çikolatanın her detayını mükemmel kılmak için çalışıyoruz. Biliyoruz ki trüf çikolata yapımı zevkli ancak bir o kadar da emek isteyen bir süreç. Özel günlerinizde hediye olarak verebileceğiniz veya ağzınızı tatlandırmak için alacağınız tüm çikolatalar için sizleri internet sitemize bekliyoruz. 

Trüf Çikolata Nedir?

Herkesin bildiği trüf çikolatanın neyden yapıldığını biliyor muyuz? Trüf çikolatası, eritilmiş çikolata ve ısıtılmış krema karışımı olan ganaj’dan yapılır. En kısa tabiriyle bir ısırık büyüklüğündeki çikolata toplarıdır. Eritilmiş sıcak çikolatadan yapılan trüf çikolata, sertleşene kadar soğutulur. Ardından elle yuvarlanarak şekil verilir. Tam mükemmel bir yuvarlak olmasına gerek yoktur; çünkü ardından enfes çikolataya batırılır. Kakao tozu ve fındıkların da kullanıldığı karışım trüf çikolatanın etrafını kaplar. İçi genellikle aynı malzemelerden hazırlanan trüf çikolatanın aroması değişiklik gösterebilir. Özellikle çikolata severler bilir ki trüf çikolatanın çeşit çeşit aroması olabilir! Bununla birlikte farklı ülkelerde yapılan tariflerinde farklı malzemeler tercih edilebilir.

Kaç Çeşit Trüf Çikolata Vardır?

Özellikle çikolata severler bilir ki; konu çikolata olduğunda sınırsız sayıda çeşit vardır. Özellikle Belçika, İsviçre ve Avrupa çikolataları dünyada meşhurdur. Onları meşhur kulan kullanılan malzemelerin kalitesi, unutulmaz lezzetleri ve özenle hazırlanan sunumlarıdır.

Dünyanın birçok yerinde el yapımı üretilen çikolata dükkanları bulunur. Sadece çikolata satılan dükkanların müşterisi o kadar çoktur ki her gün taze çikolatalar üretilmeye devam edilir. Lezzetlerinin vazgeçilmez oluşuyla dünyada konu çikolata olunca örnek alınan ülkelerin başında Belçika ve İsviçre gelir.

Elbette tüm çikolatalarda olduğu gibi trüf çikolatanın da birden fazla çeşidi bulunur. İç dolgusu farklı malzemeler kullanılarak hazırlandığı için Amerikan trüf çikolatası başka bir çeşidi oluşturur. Bilinen yumru şeklinden ziyade yumurta şeklinde hazırlanan bu çeşitte ilaveten süt yağı kullanılır.

Avrupa’da hazırlanan trüf çikolatalarda şurup ve yağ da bulunur. İsviçre trüf çikolatalarında ise diğerlerinden farklı olarak tereyağı kullanılır. Avrupa’da ve Amerika’da üretilen çeşitlerle kıyaslandığında İsviçre trüf çikolatasının hemen tüketilmesi gereklidir. 

Trüf Çikolatası Trüf Mantarından mı Yapılır?

Oldukça ilginç bir isme sahip trüf çikolatasının içerisinde trüf mantarı olup olmadığı büyük merak uyandırır. Trüf kelimesi aslında Latince bir kelime olup yumru anlamına gelir. Trüf çikolatanın şekli düşünüldüğünde isminin neden böyle olduğu anlaşılabilir. 

Peki, trüf mantarı trüf çikolatada kullanılır mı? Aslında trüf çikolata, yumru bir şekle sahip olup trüf mantarına benzetildiği için bu ismi almıştır. Bir tanesi doğada yetişen bir sebze diğeri ise en basit tabiriyle çikolata ganajıdır. Eğer özel olarak yaptırmadıysanız veya belirtildiğini duymadıysanız trüf çikolatanın içerisinde trüf mantarı yer almaz. 

Çikolata dünyasını zenginleştiren ve her gün yeni denemelerde bulunan çikolata sektörü, elbette ki gerçek mantarın olduğu tarifleri de denemiştir. Bununla birlikte sıklıkla rastlanılmayan bu tariflerin raf ömrü çok kısa olduğundan tercih edilmemiştir. 

Lezzetli Trüf Çikolatanın Püf Noktaları Nelerdir?

Çikolata parçacıklarını güzelce hazırlamak başarılı bir türf çikolatanın sırrıdır. Çikolatayı eritmeden önce kalıp veya kuvertür çikolatanın gereken miktar kadar ufaltılması gerekir. Tırtıklı bir bıçak yardımıyla çikolatalar ince ince hazırlanır. Böylelikle çikolata daha hızlı ve eşit bir şekilde eriyecektir.

Krema mikrodalgada veya ocakta ısıtarak hazırlanabilir. Kremanın çikolatanın sıcaklığıyla yakın olması topaklanmayı önleyecek ve bütün bir lezzetli çikolata topu oluşmasına yardımcı olacaktır. Hazırlanılan çikolata parçacıkları ve ısıtılan krema birleştirilerek kıvamı elde edilene kadar çırpılır. Bir yanda ganaj soğurken çikolata ve krema güzelce karıştırılarak hazır hale getirilir. 

Trüf Çikolata Nasıl Servis Edilir?

En lezzetli trüf çikolataları bile her zaman süslemeye ihtiyaç duyar. Çikolataların iştah açan kısmı lezzetinin yanında görüntüsü ve servis ediliş biçimidir. Tüm iç malzemeleriyle birlikte hazırlığı biten trüf çikolatanın dışı süslenmeye başlanır. En sık kullanılan tariflerde trüf çikolata, temperli çikolataya batırılır. İsteğe göre dışına krokan, fındık, farklı aromadaki çikolatalar veya denenmek istenen herhangi bir şekerleme eklenebilir. İçerisinde gerçek trüf mantarı bulunan trüf çikolatalar hızlı tüketilmelidir. El yapımı hazırlanan çikolatalarınsa yine en yüksek kalitede kalması için en kısa zamanda tüketilmesi gerekir.

Trüf çikolatalar lezzetleri ve görünümleriyle zaten büyüleyicidirler; ancak sunuma önem veren biriyseniz çikolata kutusunun şık olmasına özen gösterebilirsiniz. Misafirlerinize, eşinize veya dostunuza lezzetli trüf çikolataları Tatlistan’dan aldığınız kutusuyla birlikte servis edebilirsiniz. Kişiselleştirebileceğiniz çikolata kutularıyla hem lezzetli hem zengin görünümlü bir sunum hazırlayabilirsiniz. Kişiye özel, isimli, fotoğraflı veya baskılı çikolata kutuları için sitemizde yer alan örneklerden birini seçebilir veya bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Kendi başına bile inanılmaz lezzetli olan trüf çikolatanın Tatlistan’ın şık paketleriyle sunumu tüm sevdiklerinizi etkileyecek!

Trüf Çikolata Nereden Satın Alınır?

Aromalar farklılaştıkça denenecek çikolata listesi uzamaya devam ediyor. Karamellisinden de olsun likörlüsünden de derken bir bakıyorsunuz bir sürü çikolata almışsınız! Çikolata aşkınızı düşünerek Tatlistan’da farklı adetlerde alabileceğiniz çikolata kutuları hazırlıyoruz. Trüf çikolatalarının adedine ve aromasına bağlı olarak kutu fiyatları değişiklik gösterse de bütçenize uygun her lezzetten çikolatayı Tatlistan’da bulabilirsiniz. 

İnternet sitemizden üzerinden yapacağınız alışverişleriniz sonrasında sizlere taze ve kaliteli trüf çikolataları güvenli bir şekilde teslim ediyoruz. Sadece çikolatanın kalitesine değil aynı zamanda paketlenmesine de aynı özeni gösteriyoruz. Böylelikle yılbaşında, yeni iş çikolatası ile kutlama yapmak istediğinizde, söz ve nişan çikolatalarında Tatlistan ailesini tercih edebiliyorsunuz. Tüm spesiyal ve trüf çikolata örnekleri için kataloğumuzu inceleyebilirsiniz.

Tatlistan Trüf Çikolata Aromaları

Hediye vermek veya akşam yemeğinden sonra tatlı olarak servis etmek için sıklıkla tercih edilen trüf çikolataların Tatlistan aromalarına bir göz atalım. El yapımı, bol kakaolu ve dolgun aromalı çikolatalarıyla Tatlistan tüm çikolatalarında Belçika kalitesiyle farkını ortaya koyar. El yapımı olarak hazırlanan tüm çikolatalar tazedir. Damakta kalan aromalarıyla unutulmaz bir lezzete sahiptirler. 

Belçika çikolatalarının kalitesi tüm dünya tarafından bilinir. Tatlistan olarak müşterilerimize en lezzetli çikolataları sunmak amacında olduğumuz için ürünlerimizde de Belçika kalitesine güvenir ve müşterilerimize kaliteli çikolatalar sunarız. Belçika’nın en çok bilinen çikolatalarından biri yer mantarı şekliyle bilinen trüf çikolatadır. Çikolatayla veya farklı malzemelerle kaplı olabilirler. Farklı aromalarla süslenebildiği için en zengin çikolatalardan biridir. Hindistan cevizinden karamele kadar iç dolgusunda ve dış kaplamasında zengin aromalar kullanabilir. 

Tatlistan Trüf Çikolatası Çeşitleri

Tatlistan ailesi olarak trüf çikolatalarını taze bir şekilde üretiyor sizlere ulaştırıyoruz. Böylelikle tazeliğini kaybetmeden yenen trüf çikolatalarının ağızda bıraktığı enfes tat unutulmaz oluyor. Farklı aromalarıyla 16’lı ve 25’li kutularda satışa sunduğumuz trüf çikolata çeşitlerimizi internet sitemiz üzerinden sipariş edebilirsiniz. 

Lezzetine doyamayacağınız Tatlistan trüf çikolatalarımızdan bazıları:

  • Meyve Kremalı
  • Nugalı
  • Fındık Dolgulu
  • Hindistan Cevizli
  • Likörlü
  • Bademli
  • Marshmallow Dolgulu

Frambuaz meyve özlü, sütlü fındıklı, sütlü ganajlı bonobonlu veya fıstık krokanlı trüf çikolatalardan dilediğinizi seçebilirsiniz. Doğum günü, Sevgililer Günü veya özel kutlamalarınız için kişiselleştirilmiş paketleri tercih edebilirsiniz.

 

Bir önceki yazımıza https://www.tatlistan.com/blog/icerik/dugun-cikolatasi-secimi linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: trüf çikolata
Temmuz 15, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR