Yerken Tadına Doyamadığınız Ama Adını Muhtemelen Bilmediğiniz 11 Belçika Çikolatası

Yerken Tadına Doyamadığınız Ama Adını Muhtemelen Bilmediğiniz 11 Belçika Çikolatası

Çikolata yemek mutlu anlarda daha keyifli olmanıza, mutsuzken mutluluk hormonu salgılamanıza neden olan önemli bir etmendir. Yediğiniz birbirinden lezzetli çikolataların tadını çıkarırken bazen adının ne olduğunu veya nasıl yapıldığını merak edebilirsiniz.

Bu lezzetli besin ile özdeşleşmiş durumda olan Belçika birbirinden farklı ürünleri, müzeleri ve fabrikaları ile dünyanın her yanından turist çekmeyi başarmıştır. Hala popüler olan Belçika çikolatası başarısını ülke genelinde bulunan fabrikalarda çalışan ustalara borçludur.

Geleneksel yöntemler kullanarak üretilen bu kakao harikasının isimlerini saymaya kalkmak bile uzun süreceğinden en çok talep edilenlerin isimlerini bilmek daha önemlidir. 3 binden fazla çikolata satan mağazası olan bir ülkede bu lezzeti tatmak ve yemek en iyi damak zevklerinden bir tanesidir.

Wittamer Çikolatası

Belçika'da bulunan ünlü yerlerden bir tanesi olan Wittamer adıyla özdeşleşmiş olan kruvasanlar yerli ve yabancı sayısız insanın dikkatini çeker. Kruvasanların bazıları sütlü iken bazıları şekersiz veya meyvelidir. İsteğe göre dengeli ve ölçülü bir şekilde hazırlanan çikolataların adını bildiğiniz kadar lezzetini de unutmak istemeyebilirsiniz.

Elisabeth Çikolatası

Yerel olarak bilinen yerlerden bir tanesi olmasının yanında kullandıkları yöntemlerle başarılarını ortaya koyan bir yerdir. Geleneksel ve sadece kendilerinde bulunan reçeteler, pişirme yöntemleri kullanıyor olmaları da özel kılan başka bir etmendir.

Rafine edilen lezzetlere ulaşmak isteyenler için en doğru adrestir. Vanilya, kakao, limon gibi farklı karışımları denemeniz için de uğramanız gerekir. Belçika gezinizde uğramadan geri dönmeniz damak tadınıza haksızlık olacaktır.

Pierre Marcolini Çikolatası

Kakao çekirdeği şeklinde bulunan amblemi markanın diğerlerinden farklı olarak hafızalarda kalmasına neden oluyor. Çikolatanın birçok türünü görmenin mümkün olduğu mağaza vitrinlerine altın dizen kuyumcular gibi çalışır. Gelenlerin gözlerini vitrinden alamadığı birbirinden lezzetli, göze ve mideye hitap eden çikolataların eşsiz şekilde ölçülere göre hazırlandıkları fark edilir.

Makaron adı verilen ve ülkemizde de satılan yapımlar bunların benzerlerinin yapılmaya çalışılması sonucunda elde edilmiştir. Saf ve tadını birebir alabilir durumda olmanız ayrıcalık olarak değerlendirilmelidir.

Godiva Çikolatası

Yerel başka bir marka olan Godiva Türkiye başta olmak üzere sayısız ülkede şubesi olan gelişmiş bir çikolata üreticisidir. Çikolataya batırılmış şekilde çilekleri ile ünlenen markanın aynı zamanda hediye konusunda zengin seçenekleri bulunur. Hediye paketleri, sunumlar ve meyve-çikolata bileşenleri dikkat çeken ürün yelpazeleri arasındadır.

Neuhaus Çikolatası

Kurucusu ile aynı ismi taşıyan markanın 1857 yılından beri aynı isimle hizmet veriyor olması ne kadar tecrübeli olduğunu anlatmak açısından önemlidir. İlk ve yenilik denecek birçok ürünü kazandıran markanın en çok beğenilen yönü çiçekleri çikolata halinde çevirmesidir. Yasemin, gül ve lavanta şeklinde çikolatalar üretirken aynı zamanda alkollü çikolataları da bünyesinde barındırır. Viski ve votkalı olanlar en çok sevilenler arasında bulunur.

Mary Çikolatası

Yaklaşık 100 yıllık bir geçmişi olan çikolata markası Brüksel ve çikolata kelimeleri yan yana geldiğinde akla hemen gelen lezzetlerden bir tanesidir. En iyi çikolata üreticilerinden biri olarak da tanıtılan markanın kakao konusunda iddialı olmasının nedeni ürünleri Peru, Yeni Gine gibi yerlerden getiriyor olmasıdır. Tarçınlı bitterleri yok satan markanın aynı zamanda praliner adındaki ürünleri de aynı başarıyı gösterir. Mutlaka uğranması gereken yerler arasında bulunur.

La Belgique Gourmende

Çikolata ile olduğu kadar şekerler ile de özdeşleşen markanın farklı şekerlemelerini gördükten sonra almamak için kendinize engel olmanız gerekir. Koni biçimindeki ürünleri veya meyveli çikolataları arasında seçim yapmakta zorlananlardan ilki siz olmadığınız gibi son kişi de siz olmayabilirsiniz. Black currant en iyiler arasında kendine yer edinirken diğer ürünlerin de en az bunun kadar iyi olduğunu bilerek denemelisiniz.

Leonidas Çikolatası

Likörlü çikolata arayanların kendilerini bulacakları ilk adres olan Leonidas kutuları ile akıllarda kalan markalar arasında bulunur. 1882 yılında kurulan en eskilerden bir tanesi olması nedeniyle likörlü ürünler konusunda uzman olduklarını kabul etmek gerekir. Kurucusu ile aynı ismi taşıyan mağazanın çikolata başarısı kadar şekerleme konusundaki başarısı da tüketiciler tarafından tescil edilmiştir.

The Old Chocolate House Çikolataları

Belçika'nın en sevimli ve güzel yerlerinden bir tanesi olan Brugge'a yolunuz düştüğünde mutlaka uğramanız gereken yerler arasında ilk sırada yer alır. El yapımı olmaları, mevsime göre değişiklik gösteren meyvelerden kullanılması özel kılan yönleri arasında bulunur. Aynı zamanda zencefilli kurabiyeleri de markanın altında bulunan en kıymetli ürünler arasındadır. Turistler kadar yerli halkın da oldukça talep gösterdiği bir yerdir.

Corne Port Royal Çikolataları

Dekorasyonu olan çikolata hayal edenler için alanında en iyisidir. Farklı yapıları ve birbirinden değişik dekorasyonları ile önce göze son da mideye iyi gelen seçenekler arasında bulunur. Dünyanın en iyi çikolataları denilince birçok açıdan dolayı listede yer almaları mümkün olacağından tadına ve dokusuna hakim olmadan ülkeden geri gelmek büyük hata olacaktır.

Zaabar Çikolataları

Unutulmaması gereken çikolata markalarından bir başkası da Zaabar adı ile anılandır. Brüksel merkezli kurulmuş olan markanın haftanın belli günlerinde yapılan çikolata atölyelerine uğramalısınız. Ünlü ve farklı çikolataları tatmak istediğinizde ziyaretlerinizi bu günlere göre ayarlamanız doğru bir karar olacaktır. Farklı yaş gruplarına özel şekilde düzenlendiğinden uygun ve eğlenceli bir ortamda damağınız da tatlanacaktır.

 

Bir önceki yazımıza https://www.tatlistan.com/blog/icerik/isme-ve-meslege-ozel-hediye-cikolata-tavsiyeleri linkinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: Belçika Çikolatası
Ağustos 26, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR