Siyah Çikolata Yediğimizde Nasıl Etkiler Gözlemleriz?

Siyah Çikolata

Siyah renkte olan çikolatalar; bitter yoğunluğu ve kakao oranı daha fazla olan, içerisinde bulunan şeker miktarı diğer çikolata türlerine göre daha yoğun olan yiyeceklerdir. Bu şekilde olan siyah çikolata tüketimi sonrasında, vücut üzerinde çok sayıda değişiklik ortaya çıkacaktır.

Psikolojiyi, hormonların salınım durumunu ve hormonlara bağlı etkileri, insan bedenini bazı değişikliklere uğratan bu çikolata türü hakkında; ortaya çıkan etkilerin ne şekilde gözlemlenebileceği, bu etkilerin hangi alanda ve nasıl kendisini göstereceği de öğrenilmelidir.

Siyah Çikolata Yediğimizde Hangi Alanda Etkiler Gözlemleriz?

Siyah çikolatanın tüketimi sonrasında, farklı alanlarda ve farklı kalıcılık süresine bağlı etkiler ortaya çıkacaktır.

Bu alanlar:

  • Psikoloji: Çikolata içerisinde yer alan bazı maddeler, insanların mutlu olmalarına yönelik hormonlar salgılar. Bu nedenle siyah çikolatanın, insan psikolojisi üzerinde gözlemlenebilir etkileri vardır.
  • Bedensel: İnsan bedeni, tüketilen besinlerin içeriklerinden doğrudan etkilerin. Bu nedenle, siyah çikolatanın içerisinde yer alan besin değerlerinden dolayı bedensel bazı sonuçlar ortaya çıkacaktır.
  • Cilt üzerinde etkiler: İnsan cildi, besinlerden dolayı iyi veya kötü olarak değişim gösterir. Ayrıca bir besinin tüketim miktarı da cilde iyi gelip gelmeyeceğini belirler. Bu durum siyah çikolatanın için de geçerlidir ve cilt üzerinde siyah çikolatanın çok sayıda etkisi vardır.
  • Hormonlar: Hormonlarda yaşanacak olan değişimler, gözle görülür etkileri de beraberinde getirecektir. Siyah çikolatanın tüketimi sonrasında yoğun bir hormon salınımı olacağı için, gözlemlenmeye uygun etkiler de ortaya çıkacaktır.

Bu alanlarda ortaya çıkacak etkiler, siyah çikolatanın tüketim miktarına göre farklı şekillerde gözlemlenebilir.

Siyah Çikolata Yediğimizde Nasıl Psikolojik Etkiler Gözlemleriz?

Siyah çikolatanın içerisinde yer alan kakao ve şeker sayesinde, insan vücudu tarafından serotonin hormonu salgılanır. Bu hormon, mutluluk hormonu olarak da bilinir ve vücut üzerinde bazı etkilerin gözlemlenmesine yardımcı olur.

Bu etkiler:

  • Stresli bir zaman geçirilse dahi mutlu hissedilmesi
  • Gerilim tipi baş ağrısı adı verilen ciddi problemin, psikolojik olarak kuvvetli şekilde mutlu hissedilmesi nedeniyle atlatılması
  • Psikolojik sorunların ve travmaların daha rahat üstesinden gelinmeye başlanması
  • Mutluluk hissinden dolayı sosyal çevreyle daha uyumlu olunması

Gibi durumların gözlemlenmesi, siyah çikolatanın etkisiyle görülebilecek olan içeriklerdendir.

Siyah Çikolata Yediğimizde Nasıl Bedensel Etkiler Gözlemleriz?

Siyah çikolatanın tüketimi sonucunda ortaya çıkacak olan ve gözlemlenmeye müsait olan etkilerden bazıları, bedensel olarak kendisini gösterecek olan etkilerdir. İlk olarak, diğer çikolata çeşitlerinde de olduğu gibi, siyah çikolatanın içerisinde çok sayıda kaloriye neden olacak madde vardır.

Doğal olarak, bu çikolatanın fazla tüketilmesi durumunda vücudun kalori alımının artması ve kilo alınması kaçınılmaz olarak gerçekleşecektir. Özellikle yüksek kilo sınırında olan insanların bu çikolata türünü tüketmeleri halinde, kilo alım hızlarını daha fazla artıracak oldukları unutulmamalıdır.

Siyah Çikolata Yediğimizde Cilt Üzerinde Nasıl Etkiler Gözlemlenir?

Siyah çikolatanın tüketilmesi sonucunda çok sayıda hormon harekete geçtiği için, cilt üzerinde bazı etkilerin gözlemlenecek olması da kaçınılmazdır. Bu etkilerin ne şekilde kendisini cilt üzerine yansıtacağıysa, cilt tipinin hangi kategori içerisinde yer aldığıyla da alakalıdır.

İlk olarak, çok yağlı olan cilt tipine sahip birinin bu çikolata türünü tüketmesi halinde; sivilce oluşumu, cilt üzerinde kızarıklık, daha fazla yağlanma gözlemlemesi büyük olasılıkla gerçekleşir. Karma cilt tipine sahip bir insanın tüketmesi durumunda; cildin istenen parlaklık düzeyine ulaşması, daha yağlı olan cilt alanlarında ve özellikle yüzün belirli alanlarında sivilce oluşumları gözlemlenir.

Benzer şekilde, kuru cilt yapısına sahip bir insan tarafından siyah çikolatanın tüketilmesinde ise; biraz daha yağlı olan cilt durumuna gelinmesi, cildin biraz daha parlaması ve ışıltılı bir görünümün sağlanması gözlemlenecektir.

Siyah Çikolata Tüketiminin Hormonlar Üzerindeki Etkisi Nasıl Gözlemlenebilir?

Siyah çikolatanın tüketilmesinden çok kısa bir süre sonra, hormonların bir anda seviye değiştirmesi olayı gerçekleşir. Özellikle kadınlık hormonunu daha fazla harekete geçiren siyah çikolatanın tüketimi, cinsel istek halinde artışı meydana getirir.

Benzer şekilde, kadınlarda olduğu gibi yüksek oranlarda olmasa da, erkekler için de cinsel isteğin hormonlar yardımıyla artırılması sağlanır. Ayrıca, siyah çikolatanın dört ayrı mutluluk hormonunu aynı anda salgılaması, birçok olumlu etkinin hormon kaynaklı olarak gözlemlenmesine neden olacaktır.

Siyah Çikolata Yediğimizde Gözlemlediğimiz Tuhaf Durumlar Nelerdir?

Siyah çikolatanın kendisine veya yapımında kullanılması nedeniyle içerisinde yer alan bazı maddelere karşı hassas olan insanlar olabilir. Bu hassasiyet; alerji tanısı koyulacak kadar fazla, cilt üzerinde tahribat oluşturacak kadar orta seviyede veya siyah çikolatanın tüketilmek istenmeyeceği şekilde olabilir.

Sebep her ne olursa olsun, bazı insanlar tarafından tüketilen siyah çikolatanın farklı ve beklenmedik etkileri mevcuttur. İlk olarak, bazı insanlar tarafından sürekli hapşırık sorunu yaşanmasına neden olabilir. Buna ek olarak, cilt üzerinde kabarma etkileri de siyah çikolatanın tüketimiyle gözlemlenebilir.

Siyah Çikolata Yediğimizde Etkileri Ne Kadar Sürede Gözlemleriz?

Siyah çikolatanın tüketilmesiyle gözlemlenecek etkileri yakalamak isteyen insanlar (Özellikle siyah çikolatanın psikoloji üzerindeki etkileri yakalanmak istenir.), tüketim yaptıktan sonra bir müddet beklemelidir.

Bu süre, alınması planlanan etkinin içeriğine göre değişirken, en kısa sonuç alma süresi; hemen o an, yani siyah çikolatanın tüketim anıdır. Çünkü bu aşamada, dikkat çekici tadı ve damağa hitap eden çikolatanın tüketimiyle mutluluk hormonları salınmaya başlayacaktır. Doğal olarak, oldukça kısa süre içerisinde etkilerin gözlemlenmeye başlaması mümkündür.

 

Bir önceki yazımıza, https://www.tatlistan.com/blog/icerik/her-animizda-yanimizda-olan-cikolatanin-13-hali linkinden ulaşabilirsiniz

Etiketler: Siyah Çikolata
Ağustos 12, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR