Çikolatanın En Cezbedici 13 Hali

Çikolata

İnsanların karşı koymakta zorlandığı lezzetlerden bir tanesi olan çikolata hayatımızın her anında gerekli olan bir lezzettir. Bazen rejim günlerinin ödülü iken bazen isteme törenlerinin ayrılmaz bir parçasıdır. Sağlık açısından da faydaları her geçen gün daha çok fark edildiğinden farklı formları ile karşılaşmak kaçınılmaz bir durum olur.

Mutluluk hormonu salgılanmasında bile etkili olacak kadar kesin sonuçları olduğunu bilerek ve sağlığınıza katkıda bulunmasına aracılık edecek şekilde tüketmek zevkli bir damak tadı anlamına gelecektir. Tatlı krizlerinizde aklınıza gelen ilk seçeneklerden bir tanesi olduğunda hangi çeşidini yemek istediğinize karar verirken zorlanabilirsiniz.

Sayısız ürünün ana maddesi olduğu da göz önüne alındığında çeşitli formlarının olması doğaldır. Bunlar arasından taleplere ve damak tadına göre en çok öne çıkan 13 çeşidini bir araya getirmek mümkündür.

Acı ve Tatlının En Vazgeçilmez Uyumu: Bitter

Lezzetinin oldukça sürükleyici, tadının ise acımtrak olmasından dolayı bir kesim tüketiciler çok severken bazıları ise tercihleri arasında yer vermez. Ama içeriğinde %70-90 oranında kakao barındırmasından dolayı sıkça tercih edilebilir.

Tek başına yendiği kadar tatlılarda kullanılması, rejimlerde içeriği dolayısıyla yer alması gibi sayısız alternatif bulunur. Şeker oranı düşük bir ürün olması sağlık açısından kalbi destekleyen bir tür olmasına katkıda bulunur. Acımtrak tadını öne sürenler en sağlıklı formunu yemekten uzak kaldıklarını da unutmamalıdır.

En Sevileni: Sütlü Çikolata

Herhangi bir markete girdiğinizde bile sayısız çeşidi ile karşılaşacağınız kakao türevlerinden bir tanesi de sütlü olandır. Kakao ve süt tozunun bir araya gelmesi sonucunda en çok sevilen türü ortaya çıkar. Beyazı daha çok tatlı iken siyah olan bitteri daha acımtrak bir tat aralığındadır.

Bunların tam ortasında yer alan bir tercih için sütlü olanı değerlendirmek gerekecektir. Kelime karşılığı olarak çikolatanın akla gelen ilk türüdür. Yumuşak yapısından ve çok çeşitli ürünle kombin yapılabilir olmasından dolayı tüm dünyada çok fazla tüketilen bir üründür.

Beyazın En Tatlı Formu: Beyaz Çikolata

Kakaonun kuru yani toz şeklinde olanını barındırması halinde rengi siyah veya kahverengi olurken kakao yağı barındırdığında beyaz bir renge kavuşur. Kakao yağı olması sayesinde bu sınıfta bir ürün olarak kabul edilir. Şeker ve tatlandırıcı ürünler ile bir araya gelerek oldukça fazla tercih edilen bir tatlı halini alır.

Bazen bitterin acı bulunması gibi beyaz olanının da çok tatlı bulunması şikayeti ile karşı karşıya kalmak mümkündür. İçinde kakaonun tozunun olmaması ve sadece yağına yer verilmesi nedeniyle tartışmalara neden olurken keyif alanların damağını tatlandırmaya devam ediyor.

Kekin İçine Saklanan Çikolata Güzelliği: Sufle

Fransız mutfağına ait olmasına karşılık dünyanın her yanında bilinen lezzetler arasında yer alan sufle hem tuzlu hem de tatlı olarak değerlendiriliyor. Genelde tereyağını erittikten sonra çikolatanın içinde karışması ile birlikte yapılır. Ardından soğuma sırasında yumurta, şeker karışımına eklenir. İçine un eklenerek karışım daha da kek haline gelir. Sıcak, tatlı ve tuzlu karışımının en güzel halidir.

Özel Günlerin Çikolatalı Meyve Sepeti

Özel günlerinizi daha da özel ve güzel kılmak için kutlamalar yaparken aklınıza gelen ilk seçenek meyve sepeti olur. Değişik çeşitleri ve kişiye özel şekilde hazırlanır olmasından dolayı istediğiniz herhangi bir formunu kullanma şansınız vardır. Hem görselliği hem de lezzeti olan bir seçenektir.

Erimiş Hali Bile Güzel: Fondü

Eriyen bir çikolatayla çileğin bileşimi denilince akla gelenler arasında ilk sırada fondü yer alır. İlk başlarda peynir ve ekmek ile birlikte yapıla fondü zaman içinde değişikliğe uğramıştır. Fransız mutfağının ana ürünlerinden bir tanesi olması nedeniyle her zaman en beğenilen seçimler arasında bulunur.

Pastanın En Çok Sevileni: Çikolatalısı

Birbirinden farklı seçenekleri olmasının yanında en çok tercih edileni çikolata kullanılandır. Meyve, krokan veya diğer malzemeler ile daha da şölen haline getirilen lezzet pastanelerin vitrinlerini en çok süsledikleri türler arasında bulunur. Kıvamına, yapım ve tekniklerine hakim olan birisinin elinden çıktığında en güzel doğum günü hediyesi bile olabilir.

Dondurmanın En Esmer Hali

Dondurma hem soğuk hem de ferahlatıcı yönü sayesinde tüketicilerin hemen hemen her mevsim severek yedikleri ürünler arasında bulunur. Esmer veya daha koyu olanlarına karıştırılan kakao lezzetini ve kokusunu daha erişilmez bir hale getirdiğinden sıklıkla tercih edilir. Süt ve kakao tozunu soğuk bir lezzette denemek isteyenlerin en güzel favorilerinden biridir.

Hem Sıcak Hem Kakaolu: Sıcak Çikolata

Kış aylarının vazgeçilmez tatlarından bir tanesi olan sıcak çikolatanın kıymeti en çok üşüdüğünüzde anlaşılır. Hem sıcak hem de sütlü olması damak keyfi yanında içinizin ısınmasına da neden olur. Tarifi kolay şekilde yapılır olduğundan hemen hemen her evde kış mevsimini süsler durumdadır. Tadından önce kokusu ile etkileyen bir lezzettir.

Kekin Efsaneye Dönüşmüş Hali: Browni

Hem kek olması hem de kakao ile birleşmesi durumunda ortaya çıkan lezzetlerden bir tanesidir. Fırından çıkar çıkmaz ortamı saran kokusu ile çay ve kahvenin en yakınında kendine yer edinir.

Lokum Tadında Kakao

Çay ve kahve yanında en güzel giden lezzetlerden bir tanesi olan ürün de lokum olandır. Damak tadınıza göre misafirlerinize ve kendinize ödül olarak verilebilir.

 

Bir önceki yazımıza https://www.tatlistan.com/blog/icerik/cikolata-dolu-hediye-kutusu linkinden ulaşabilirsiniz. 

Etiketler: çikolata
Ağustos 05, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR