Trüf Çikolata Nedir?

Trüf Çikolata Nedir?

Çikolatanın dayanılmaz bir cazibesi olduğunu neredeyse hepimiz kabul ediyoruz. Gün geçmiyor ki çikolata endüstrisi öncekinden çok daha lezzetli ve özel tatlarla bizi şaşırtmasın. Dolgun lezzeti yanında mükemmel görünümleriyle bizi baştan çıkaran çikolatalar arasında bir tanesi var ki başta ismi olmak üzere diğerlerinden ayrılıyor. Trüf çikolata, merak uyandıran ismi ve bir o kadar vazgeçilemez tadı ile özel damak zevklerine hitap ediyor. Spesiyal çikolatalarımız arasında yer alan ve özel günlerin vazgeçilmezi trüf çikolata hakkında biraz konuşmaya ne dersiniz? Trüf çikolatalar, aroma, malzeme ve görünüş açısından tüm yiyenlere zengin bir deneyim yaşatıyor. Dikkatlerimizi çekmekte oldukça başarılı olan trüf çikolatanın ismine, içeriğine ve çeşitlerine gelin bir göz atalım. 

Trüf Çikolata Nedir? 

Trüf çikolata ve trüf mantarı aynı şey midir? Peki, trüf ismi nereden gelir? Hepsi çok merak edilen sorular arasında yer alıyor. Trüf aslında latince yumru anlamına gelen bir kelimeden türetilmiştir. Aslında trüf çikolata ismini benzer şekli nedeniyle trüf mantarından alır. Biri meşe ağaçlarının altında yetişen ve bulunması zor alan pahalı bir mantar diğeri ise temperlenmiş çikolata ile kaplanmış karışık çikolata ganajıdır. Bu çikolatalar genellikle gerçek trüf mantarı içermez; ancak çikolata endüstrisinin bu konuda birçok deneme yaptığını da söylemeden geçemeyelim. Zira gerçek mantar içeren çikolataların en taze şekliyle tüketilmesi gerektiğini de belirtelim. 

El yapımı klasik trüf çikolatalarının içerisinde acı tatlı çikolata ve krema karışımı olan ganaj bulunur. Aromalı trüf çikolata için klasik tariften yararlanılır ve değişik malzemelerle birlikte yeni tatlar denenir. Tatlistan.com olarak 16’lı ve 25’li paketler halinde satın alabileceğiniz çikolata kutuları ile hem klasik hem de farklı aromaları deneyebilirsiniz. Yoğun kaplaması ve tadıyla size adeta çikolata şöleni yaşatacak Tatlistan trüf çikolatalarından vazgeçemeyeceksiniz. Özellikle bu nedenden dolayı; çikolata kriziniz geldiyse önerebileceğimiz çeşitlerin başında geliyor. frambuazlı, çilekli veya bitterli çikolatalarla kendinizi şımartmaktan çekinmeyin.

Gerçek Trüf Çikolata Nasıl Olur?

Trüf çikolatanın temel malzemesi olan ganaj, yoğun ve sıcak kremanın kaynatılmasının ve ardından çikolatanın içine dökülmesinin sonucunda elde edilir. Karışım güzelce çırpılır ve soğumaya bırakılır. Tarife ve elde edilmek istenen çeşidine göre içerisinde daha yoğun çikolata kullanılabilir. Ganajın kıvamı her bir çeşit için farklı derecede ayarlanabilir. 

Hazırlık aşaması biten ganaj, topaklı toplar halinde şekillendirilir. Mutlaka tam bir küre olmasına gerek yoktur hatta onun doğal güzelliği el yapımı olmasından ve mükemmel olmayan şeklinden gelir. Kakao tozuna batırılan ganaj topları sonrasında yoğun lezzeti biraz daha arttıracak olan yarı tatlı çikolataya batırılır. Trüf çikolata içerdiği aromaya göre veya çikolata çeşidine göre farklı renklerde olabilir.

Trüf çikolatasının ana malzemesi ganaj, aşağıdaki malzemelerle değiştirilebilir:

  • Meyve Kreması
  • Karamel
  • Nuga
  • Fındık
  • Marshmallow 
  • Likör

Belçika Kalitesiyle Trüf Çikolata Deneyimi

Tüm çikolata sektörünün önde gelen ülkelerinden Belçika, el yapımı bol kakaolu ve dolgun aromalı çikolatalarıyla bilinir. Bir çikolatayı çikolata yapan kakaosu, kakao yağı, sütü ve şekeridir. Belçika çikolatalarından el yapımıyla bir araya gelen tüm malzemeler unutulmaz bir lezzet oluşturur. Tatlistan.com olarak Belçika çikolatasıyla yaptığımız çeşitlerimizde kullandığımız markalar arasında Godiva ve Callebaut markaları vardır.

Belçika’nın çikolata konusundaki uzmanlığını tüm dünyaya kanıtladığına şüphe yoktur. 17. Yüzyıldan beri çikolata üretilen bu ülkenin sokaklarında adım başı çikolata dükkanı bulmak mümkündür. Bu çikolatalar arasında diğer ülkelerde de oldukça meşhur olan bazı şekilli çikolatalar arasında yer mantarı yani trüf çikolata yer alır.  Çikolata veya farklı malzemelerle kaplı olabilen çikolatanın içerisinde hindistan cevizinden karamele kadar çok çeşitli aromalar bulunur. Bol sütlüsü veya çikolatalısı da tercihler arasındadır. Trüf çikolataların raf ömrü kısa olduğundan taze üretilmeli ve kısa sürede tüketilmelidir.

Çikolatayı severek yapan bizler, Belçika’nın en kaliteli trüf çikolata çeşitlerini sizler için 16’lı ve 25’li kutularda hazırladık. Tek bir aromayı seçerek satın alabileceğiniz çikolata kutuları yanında farklı aromaları deneyebilmeniz için çeşidi bol karışık kutular hazırlamayı da ihmal etmedik. Frambuaz meyve özlü ve sütlü fındıklı, sütlü ganajlı bonobonlu ve fıstık krakonlu çikolatalara kadar istediğiniz her çeşidi internet sitemizden inceleyerek bulabilir ve sipariş verebilirsiniz. Dilerseniz doğum günü gibi özel günler için taze kalması bakımından ileri tarihli bir siparişi şimdi oluşturabilirsiniz.

Özel Günlerde Sevdiklerinizi Mutlu Edin

Çikolatayla kendimizi şımartmaktan belli ki vazgeçemiyoruz. Peki ya sevdiklerimiz? Onları en mutlu ve özel günlerinde Belçika kalitesiyle üretilmiş trüf çikolatalar ile şımartmaya ne dersiniz? 16 adetten oluşan ve tek aromayı içeren trüf çikolata paketlerimiz ile sevdiğinizin zevkine en uygun çikolatayı bulabilirsiniz. Yeni işe başlayan arkadaşınıza, sevgilinize veya babalar gününde babanıza bu lezzetli hediyeyi alabilirsiniz. Çikolata keyfini yarıda bırakmak istemeyenlerin özellikle tercih ettiği tek aromalı kutular, bir aromaya yoğun bir şekilde odaklanmanız için oldukça ideal bir seçim!

Tatlistan 16’lı Belçika çikolatalı trüf kutusunda yer alan aromalar:

  • Çilekli 
  • Fındıklı 
  • Fıstıklı 
  • Hindistan Cevizli 
  • Frambuazlı
  • Kakao Kaplamalı 

Birden fazla aroma isterseniz karışık aromalı kutuları tercih edebilirsiniz. Güncel tatlar ve yenilikler için siparişlerinizden önce internet sitemizi incelemeyi unutmayın. 

Kişiye Özel Yılbaşı Trüf Çikolata Paketi

Trüf çikolataları herkesin sevdiğini biliyoruz ancak bir çikolata kutusunu kişiye özel kılmak isteyenleri de hayal kırıklığına uğratmıyoruz. Anneler günü, babalar günü, yılbaşı ve sevgililer günü gibi özel günlerde tamamen kişiye özel isimli ve fotoğraflı paketlemeler yapıyoruz. Yeni yılı heyecanla kutladığımız yılbaşında sevdiğinize özel trüf çikolata kutusu için tek yapmanız gereken sipariş vermek! Kişiye özel isimli ve yılbaşı konsepti paketi olan kutunun içerisinde frambuazlı, fıstıklı, sütlü ganajlı ve Hindistan cevizli çikolatalar bulunuyor. 

Yılbaşı süslemeleri yanına çok yakışacak paketiyle bu tatlı hediyetyi arkadaşınıza, ailenize veya sevgilinize keyifli bir şekilde verebilirsiniz. Bununla birlikte yalnızca trüf çikolatayı değil diğer çeşitlerdeki spesiyal çikolataları da denemek isteyenler olabilir. İçerisinde trüf çikolatanın da bulunduğu karışık aromalı spesiyal çikolata çeşitlerimizden 8’li, 16’lı, 25’li veya 42’li olanlarını seçebilirsiniz. Hem kalabalık bir aile hem de farklı lezzetler için Belçika çikolatasının kalitesinden şaşmamak en iyisi.

8 Çeşitli Trüf Çikolata ile Yeni Lezzetler Deneyin

Çikolataya doyum olmuyor diyenlere farklı dolgu malzemeleriyle hazırlanmış trüf çikolatalarını denemesini mutlaka öneriyoruz. Her ısırıkta farklı lezzet, aroma ve dokuyla karşılaşmaktan keyif alanların 8 çeşitli trüf çikolata kutusunu beğeneceğine şüphemiz yok! 16 adet çikolata içeren kutuda fındıklı, hindistan cevizli beyaz, bademli, karamelli, bitter ganajlı, vişneli beyaz ve antep fıstıklı Belçika çikolatalı trüf bulunmaktadır. Her bir çeşitten 2 adet konulur. Eğer sevdiğinize bu zengin lezzet kutusundan hediye ediyorsanız hediye notu eklemeyi unutmayın. Dilerseniz kutunun üzerine fotoğraf bastırabilir veya isim yazdırabilirsiniz. Böylelikle hediyenizi özelleştirmekte bir adım daha atmış olursunuz. İlk kez deneyenlere dopdolu görünümü ve lezzeti ile trüf çikolatalarından vazgeçemeyeceklerini şimdiden söylemeliyiz. Diğerleri çoktan ikinci siparişini verdi bile!

Belçika çikolataları kadar kaliteli, lezzetli ve dolu dolu günler geçirmenizi diliyoruz!

 

Bir önceki yazımıza https://www.tatlistan.com/blog/icerik/babalar-gunu-hediyesi-cikolata-cesitleri linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: trüf çikolata
Haziran 12, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR