Polis Haftası Çikolata Önerileri

polis haftası çikolatası

Polis haftası (5-11 Nisan arası) çikolata önerileri olarak çikolatanın şekli ne olursa olsun, kahraman Türk polisimize yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür etme amacıyla alınmalıdır.

Polis Haftası'nın Önemi Nedir?

Türkiye'nin en önemli teşkilatı olan Emniyet Genel Müdürlüğü 2021'de 176'yı kutluyor. Halen devlet ve ilçe emniyet müdürlükleri bulunan teşkilat 10 Nisan 1845'te İstanbul'da kuruldu. İlk olarak "Polis" adı altında kuruldu. Sosyal açıdan düzenli ve güvenli polis teşkilatı, yükümlülükleri ve sorumlulukları Tüzük ile belirlendi.

Her yıl coşkuyla kutlanan Polis Haftası, Türk Polis Teşkilatı'nın kurulduğu 10 Nisan da dahil olmak üzere 6-12 Nisan tarihleri ​​arasında kutlanıyor. Bu tarihler arasında Polis haftası (5-11 Nisan arası) çikolata önerileri ile siz de ailenizden birileri polis ise ya da size yardım etmiş bir polis teşkilat mensubunu mutlu edebilirsiniz.

Polis Haftası Tarihi

Türk Polis Teşkilatı, 1934 tarihli ve 2559 sayılı Polis Harekât ve Yetki Kanunu ile izin verilen 3201 sayılı Polis Teşkilatı Kanunu'na dayanılarak teşkil edilmiştir. Bu teşkili yapan kurum İçişleri Bakanlığı Genel Müdürlüğü'dür. Merkezi bir departman ve il ve ilçe polis departmanı olarak örgütlenmiştir. Yabancı elçiliklerde de bir mektupla duyurulmuştur.

Polis haftası sırasında bu memlekette şehit kanı olduğunu hatırlayın. Türk polisi hayatını görmeden, hayatını görmeden güvenle işini yapıyor, görevini büyük bir cesaretle ve özveriyle gerçekleştiriyor. Bu sayede biz hayatta kalıyoruz ve kahraman polislerimize Polis haftası (5-11 Nisan arası) çikolata önerileri olarak bir kutu çikolata almak hem motivasyon hem de mutluluk için çok önemlidir.

Polisin Önemi

Her gün hızlı kentleşme, nüfus artışı ve teknolojik çeşitlilik yüzünden suç sayıları daha karmaşık eylemlere ve davranışlara neden oluyor. Ülkemizin yaşadığı bu sosyal değişime ek olarak, ekonomik kriz ve eğitim zorlukları da güvenliğimize yönelik tehdidi artırmaktadır. 

Giderek kalabalıklaşan bir şehirde yaşamak için en önemli şey, güvenli bir şekilde yaşamaktır. Karısı, çocukları, arkadaşları ve komşuları arasında sokaklardan korkmadan hareket edebilmelidir. Unutmayın, bu güvenli yaşam polisimize bağlıdır. Bu güveni sağlayabilen polislerimiz için Polis haftası (5-11 Nisan arası) çikolata önerileri hangi polisin hangi çikolatayı seveceği ile bağlantılıdır.

Türk Polisinin Toplumdaki Konumu

Polisimize ilişki içinde bakmak ve onları farklı şekilde yorumlamak çok yanlış olur. Onlar bizden biridir ve bir babalarımız, annelerimizdir ve aile hayatları vardır. Arkadaşlıklar kurmalı, dostluklar kurmalı ve polislere aile davranmalıyız. Acılarını ve sevinçlerini paylaşmalıyız. Polis memurlarına yardımcı olacak iş dışında sosyal ve kültürel bir yaşam sürmeliyiz. Bu durum Polis haftası (5-11 Nisan arası) çikolata önerileri gerektirse de işleri çok kutsal olduğundan bu kahramanları unutmamak çok önemlidir.

Polis korkusundan kurtulmalıyız. Ayrıca amcanızın polisi, komşular ve polis kardeşler gibi çocuklara da yaklaşmanız gerekir. Polise korkuyla değil, sevgiyle yaklaşmalıyız. Başınız belada ise veya korkuyorsa iseniz, bir polis arkadaşınıza veya karakola gitmelisiniz. Sizi bir gülümsemeyle karşılayıp yardımcı olacaklardır.

Bunu aklımızda tutarak polisle iletişim kurmalıyız ve onların bizden biri olduklarını asla unutmamalıyız. Malımızı, canımızı, namusumuzu, memleketimizi, bayrağımızı korudukları gerçeğini kabul etmeliyiz. 

Polislerimiz Aynı Zamanda Eğitimcidir

Tıpkı öğrenci yetiştirmekten sorumlu öğretmenler gibi, bu ülkede nitelikli insanlar yetiştirmek için çalışırken, polis sosyal suçluları yakalar, adalete teslim eder, eğitir ve yönlendirir. Suçluları rehabilite ederek onları çalışan, eğiten bir topluma kazandırmaya çalışırlar.

Ayrıca çocukları koruma, onları kötü arkadaşlardan ve çevreden uzak tutma, onları eğitme ve iyi yetişme tarzlarını takip etme görevini de üstlenirler. Polislerimiz çok iyi ve yeterlidir, insan psikolojisini çok iyi anlıyor, kültürel, bilgili, düşünceli, aynı zamanda şefkatlilerdir. Polis ziyaretine Polis haftası (5-11 Nisan arası) çikolata önerileri ile ziyarete gittiğinizde, onların zamanını harcamamaya dikkat etmek zorundayız. 

Günümüzde, Türk kadını askerlerimiz, polisimiz, gelişmiş modern Türkiye'nin bir meşalesi olarak karşımıza çıkar. Annelerimizin manevi sistemi medeniyet, sevgi ve saygıya sahiptir.

Polis İçin Çikolata Seçimi

Bir polise hediye vermeyi düşünüyorsanız ve ne alacağınıza karar veremiyorsanız, çikolata en iyi seçimdir. Öncelikle polisler için hediyelik eşya almak istiyorsanız hediye seçeneklerini ve zevklerini bilmeniz gerekir. Babanız, eşiniz, erkek kardeşiniz veya sevgiliniz polis memuru olabilir. Bu polis gününün armağanı sadece bu mesleğe sadakat değil, aynı zamanda o kişi için bir sevgi işaretidir. Önemli olan zevkinize en uygun hediyeyi seçmektir, ancak hediyelik eşyaların çoğu bu zevke oturmayabilir.

Bir dedektif ve polise hediyesi alırken, aklınızda ne düşündüğünüzü gösteren bir not ve bir Polis haftası (5-11 Nisan arası) çikolata önerileri doğrultusunda hediyeyi vereceğiniz insan tarafından tercih edilen bir çikolata türü düşünülmelidir. Polis çikolata paketi, polis sevgiliniz veya eşiniz için alabileceğiniz ideal hediyelerden biridir. Örnek ürün olarak polis haftası çikolata ve kolonya seti ürünümüzü de inceleyebilirsiniz.

Bu tür hediyelerin amacı, özel günleri ve hediyeleri kişisel yönlerini vurgulayarak daha da anlamlı hale getirmektir. Ama en güzel hediyeler onlara sizi hatırlatan tatlı çikolatalardır.

Kadın Polis için Hediyeler

Kadın polise verilen hediyelerin hassasiyeti, erkek polis memurlarıyla aynı nedenlere bağlıdır. Öncelikle sevilecek kişisel özelliklere sahip bir ürün seçmelisiniz. Bu yüzden bir polis hatırası seçerken, özellikle kadın memurlara karşı bu durumun daha zorlaştığı bilinmektedir. Kadın polis arkadaş ya da eşinize Polis haftası (5-11 Nisan arası) çikolata önerileri ile harika bir çikolata paketi sunabilirsiniz. Çoğu kadın çikolatadan hoşlanır. 

Yeni tanıştığınız bir kadın polis memuru için de bir hediye arıyorsanız, önceliğiniz çikolata olmalıdır. Kaliteli çikolatanın tadı da ilginç bir konu. Emekli polise hediye almak isterseniz, önerilen çikolatalar arasından seçim yapabilirsiniz.

Çikolata Hediye Etmenin Önemi 

Çikolata insanı çok daha iyi hissettirir. Çalışmalar, çikolatanın serotonin içerdiğini ve endorfin üretimini artırdığını göstermiştir. Bu, doğal tür bitter çikolatanın doğal bir antidepresan olduğu anlamına gelir. Beyinde mutluluk hormonu salgılatan çikolata, bu yüzden önemlidir. Bitter çikolata beyin fonksiyonunu geliştirir. MR çekilmeden hemen önce kakao içecekleri içen insanlar üzerinde yapılan bir araştırma, beyin aktivitesinde artış olduğunu gösterdi. Doğru tüketildiğinde ve Polis haftası (5-11 Nisan arası) çikolata önerileri kısmına uyulduğunda, çikolatanın yararlı bir etkisi bile vardır.

Çikolata fenetilamin (PEA) içermez ve sinir sistemi üzerinde uyarıcı bir etkiye sahiptir. Çikolata yenmesi, bazı salgıların salınmasına ve insanların kendilerini iyi hissetmelerine neden olabilir. Beyindeki serotonin sinirlerini güçlendirir ve iyi hissettirir. Belirtilen miktarda, türde ve günün en uygun saatinde alındığında glisemik dengeyi olumsuz etkilemez ve uyarıcı etkisi ile rahatsız edici halsizliği ortadan kaldırabilir.

Polislerimize Çikolata Hediye Ederken Dikkatli Olmamız Gereken Konular

Obez ve şeker hastasıysanız çikolatadan uzak durmalıyız. Belli bir miktardan fazlası zararlıdır. İdeal kiloda olsanız bile çok fazla çikolata tüketirseniz, çikolatanın içerdiği şeker ve yağ nedeniyle kilo alırsınız. Sağlıklı bir insan için günlük bitter çikolata tüketimi sağlıklı bir ölçü olan yaklaşık 20 gramdır (4 küçük kare). Çok fazla çikolata yerseniz, zarar verir.

Polis haftası (5-11 Nisan arası) çikolata önerileri ise hediye alacağınız polis bireyin ne tür bir çikolata sevdiğini öğrendikten sonra kutuyla onlara sürpriz yapmanızdan ibarettir.

 

Bir önceki yazımızda 8 Mart Kadınlar Günü Çikolatası hakkında bilgiler paylaştık dilersen orayı da okuyabilirsin.

Etiketler: polis çikolatası
Şubat 20, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR