8 Mart Kadınlar Günü Çikolatası

kadınlar günü çikolatası

8 Mart kadınlar günü çikolatası fazlasıyla bu hediyeyi hakketmiş harika insanlar olan kadınlara ithaf edilebilen ve hem hatırlamanın hem de verilen değeri göstermenin harika bir yolu olarak kabul edilebilir.

Kadınlar Günü Nedir?

8 Mart 1857'de Amerika’da bir Tekstil işletmesinde 40.000 tekstil işçisi daha iyi çalışma koşulları talep ederek greve gitti. Ancak 129 kadın, polisin onlara saldırması, fabrikada tuzağa düşürülmesi ve ardından çıkan yangında fabrika önündeki barikatlardan kaçamaması nedeniyle hayatlarını verdi. İşçilerin cenazelerine 10.000'den fazla kişi katıldı.

26-27 Ağustos 1910 tarihleri ​​arasında Danimarka'nın Kopenhag şehrinde düzenlenen 2. Uluslararası Kadınlar Konferansı'na, Almanya Sosyal Demokrat Partisi liderlerinden Clara Zetkin Mart 1857'de katıldı. Ve 8 martın kadınlar günü olması, insan hakları konusunda siyasi ve sosyal farkındalığa ulaşılmasına ve siyasi ve sosyal başarıları kutlamasına karar verildi. Bu yüzden Kadınlar Günü çok önemlidir ve eşit bir şans için bu kadar fazla çalışan ve tarihi acılarla yüklü kadınlarımıza bu özel günü 8 Mart kadınlar günü çikolatası gibi bir hediyeyle taçlandırabilmek çok önemlidir.

Kadınlar Günü Tarihçesi

Başlangıçta belirli bir tarih yoktu, ancak baharda kutlanırdı. 8 Mart olarak belirlenen tarihe, 1921 yılında Moskova'da düzenlenen 3. Uluslararası Kadın Konferansı'nda karar verildi. 

Dünya Savaşı kitaplarında anılması yasak olan Dünya Kadınlar Günü, 1960'ların sonlarında United Pictures'ın lansmanı ile daha güçlü bir şekilde gündeme geldi. Kadınlar New York’ta öldüklerinde şehirde ölen kişileri anmak için yöneticiler tarafından herhangi bir çaba harcanmamıştı. Bu kadar önemli bir günü 8 Mart kadınlar günü çikolatası ile kadınlarımıza ve kendimize hatırlatmak insanlık açısından önemlidir.

Kadınlar Gününün Türkiye’deki Önemi

Türkiye sınırlarında kadınlar günü, dünyanın 8 martı kutlama kararından sonra "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlandı. 1975 yılında daha geniş bir ölçekte ve onu izleyen yollarda kapalı bir alandan sokağa taşınarak kutlandı. 

Programdan etkilenen Türkiye'nin "Birleşmiş Milletler Kadınları" yılı ve "Türkiye 1975 Kadın Yılı" yarışması 1975'te yapıldı. 1984 yılından bu yana, çeşitli Türk kadın kuruluşları, Dünya Kadınlar Gününü kutlanmaktadır. Bu tarih size eğer belki ofiste çalışan bir kadını belki evdeki eşinizi ya da annenizi hatırlatıyorsa ona kesinlikle 8 Mart kadınlar günü çikolatası ile bir sürpriz yapmalısınız.

Kadının Önemi

Kadınlar sağlık açısından çok önemlidir. Yaşamı içlerinde tutmak, dayanılmaz bir acıyla doğurmak ve insanı uyandıran psikososyal gelişiminin temel ilk varsayımı olan tüm fedakarlığı size vermek için 9 ay karnında taşımak, güven aşılamak, bağlanmak, yardım etmek gibi birçok önemli görevleri yerine getirirler.

Ne yazık ki kendisi için doğru yeri göremeyen bir kadın toplum dokusunda korkuyla bırakılarak "elinin hamuruyla karışma" durumuna düşüyor. Ancak yapılan araştırmalar, kadınların erkeklerden daha fazla düşünebildiğini ve duygusal gücü çok daha güzel bir mantığa koyarak işleri halledebildiğini gözlemlemiştir. Ancak bu durumda kadınların iş, siyaset, ulaşım ve sosyal hayata daha az dahil olduğu ortaya çıkıyor.

Bu yüzden en azından kadınlar gününde annelere ve bütün kadınlara 8 Mart kadınlar günü çikolatası gibi bir hediye alarak onları mutlu etmek çok önemlidir. Kadın güçlüdür, önemlidir ve değerlidir. Toplumumuz bu bakış açısına ne kadar erken yetişebilirse, o kadar erken ilerleriz.

Neden Çikolata Hediye Olarak Verilir?

  • Mutluluk veren bir besindir.
  • Depresyonla Savaşır.
  • Stresle mücadelede önemli bir yardımcıdır.
  • Mutsuz ve üzücü anlar için en iyi özür aracıdır.

Bu özel 8 Mart kadınlar günü çikolatası tamamen isteklerinize göre özelleştirilebilir. Bu güzel çikolata paketinin daha özel görünmesi için üzerine bir not yazabilir, hediyenizi daha özelleştirebilirsiniz.

Kadınlar Gününde Sevgilinize Çikolata Hediye Etmek

Erkeklerin sevdikleri kadınlara hediye almak zorunda kaldıkları günler asla bitmez. Erkekler sevgili kadınlarına tarih yıldönümleri, Sevgililer Günü, doğum günleri ve evlilik yıldönümleri gibi tarihlerde güzel hediyeler verir. Sevgilisine hediye vermek isteyen bir erkeğin aklına gelen ilk şey çikolata oluyor. 

Bu konuda teknik bir araştırma yok ama çoğu kadın çikolatayı çok seviyor. Bu özel besin, beyindeki mutluluk hormonları ile iletişim kurarak herkesin daha iyi hissetmesine yardımcı olur. 

Duygusal sözleriniz ve kadın çikolatası ile gerçekten kadınları mutlu edebilirsiniz. Bir insan mutsuz ve mutlu olduğunda, çikolata onun en yakın arkadaşıdır. Çikolata sadece beyninizi etkileyerek sizi mutlu etmez. Aynı zamanda çok fazla kirliliğe de dayanabilir. Bilimsel verilere göre sağlıklı dozajda alınan bitter çikolata hem kalp sağlığına yardımcı oluyor hem de psikolojiyi etkiliyor.

Kadınlar Gününde Annenize Çikolata Hediye Etmek

Hayatımızın en kutsal varlıklarına uyan ve onları özel kılan hediyeler almak için birden fazla hediye seçeneği vardır. Elbette bu hediyenin annemiz üzerinde derin bir etkisi var ve onu mutlu eder. Tıpkı annemizin bizim için kutsal olduğu gibi, çocuklarımızın annesi için de en özel kişidir. Bu nedenle annelere Kadınlar Günü hediyesi olarak verilen hediyeler yüzlerini güldürür.

Kadınlar Günü için annelere hediye olarak 8 Mart kadınlar günü çikolatası verebilirsiniz. Satın aldığınız hediye paketinizi 8 Mart'ta kapısına bırakabilirsiniz. Bu hareketi annenize yaparak sadece bu kadınlarda değil, kendiniz için her kadında kalıcı bir iz bırakın.

Bir kadınsanız annenizle veya sevdikleriyle birlikte olun ve bu özel anları unutulmaz bir tatlı ikram haline getirin. Birbirinizle gülebilir, bir yudum kahve içebilir ve ağzınıza lezzetli bir çikolata atabilirsiniz. Benzer şekilde Madren çikolataları, özel çikolatalar ve özel gün çikolataları da seçeneklerdir.

Kadınlar Günü'nde Annenizi Önceliğiniz Yapın

Bütün kadınlar özeldir ama "anne" bu hayatın en özel notasıdır. İnsan, annesinin arkasındaki dağ olduğunu, nefesinin kaynağı olduğunu ve ona hareket etmeyi öğrettiğini hatırlamalıdır. Onları sadece dertli olduğunuzda değil, her özel günde de mutlu etmelisiniz. 

Elbette özel bir günde hediye alırken manevi değerinize daha fazla odaklanmanız gerekir. Manevi değeri yüksek ve düşünceli 8 Mart kadınlar günü çikolatası gibi armağanların akılda kalıcılığı da uzun süre devam eder. Seçtiğiniz hediyeyi sadece bir hediye vermek için değil, aynı zamanda size içten sevgi hissettirmek için de satın almalısınız. Sevginizi hissettirmek en küçük armağanı, en büyük armağanmış gibi hissettirebilir ve annenizi dünyanın en mutlu insanı yapabilir.

Kadınlar annesine öncelik verir. Evet, belki hayatınızda değer verdiğiniz birçok kadın vardır. Ama önemli olan annemizin önceliklerini korumaktır. 

Hayatınızdaki Diğer Kadınlara Çikolata Hediye Etmek

Hayatınızda doktorunuzdan patronunuza, çalışma arkadaşlarınızdan yakın arkadaşlarınıza kadar birçok kadın bulunabilir. Hayatınızdaki bu değerli kadınlara 8 Mart kadınlar günü çikolatası hediye etmek hem kadınlara verdiğiniz değeri arttıracaktır hem de onları çok mutlu edecektir. 

Hayatımızı kadınlara borçluyuz. Yaşamın kaynağı olan ve hemen her kültürde kutsal görülen kadın, gerçek anlamda çok değerlidir. İster eski usullerden şaşmayan çalışkan kadınlar ister şehir hayatını layığıyla yaşayan meşgul kadınlar olsun her kadın değerlidir. 

Kadınların bilgi, yetenek ve sezgilerini kullanabilecekleri bir toplumun, çok daha kısa sürede refah düzeyine ulaşacağını biliyoruz. Anneler, bu postmodern çağda benzersiz olan ve topluma kazandırılacak olan bireylerin, ailelerin ve onların rekabetinin gelişmesinde çok önemli bir faktördür. 

 

Bir önceki yazımızda 5 Nisan Avukatlar Günü Çikolatası hakkında bilgiler verdik dilersen orayı da okuyabilirsin.

Etiketler: kadınlar günü çikolatası
Şubat 13, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR