Kaliteli Çikolata Nasıl Olmalıdır?

kaliteli çikolata nasıl anlaşılır

Kaliteli Çikolata ve türlerini anlamanın birçok yolu bulunmaktadır. Yediğiniz çikulata ne kadar kaliteliyse, yerken o kadar iyi bir şekilde tadını alabilirsiniz.

Kaliteli Çikolata Tecrübesinin Farkı

En büyük lezzet zevki, ağızda dağılan lezzetli tadına paraleldir. Bir çikolata aşığıysanız, çikolata ile ilgili her şey sizin için çok önemlidir. Ayrıca çikolatanın bir tadı varsa tadını çıkarabilirsiniz. Elbette tüm çikolatalar yenilebilir değildir, bu nedenle kalite de dikkate alınmalıdır. Kaliteli çikolata iyi olabilir, ancak bu mutlaka pahalı ve gösterişli olması gerektiği anlamına gelmez.

Ağızda tat bırakan ve lezzetli olan çikolata için çikolatanın tadı ve kalitesine dikkat etmek önemlidir. Damak tadınıza uygun lezzetli çikolatayla tanışmak ve deneyimlemek istiyorsanız, Tatlistan Çikolata en iyi seçimdir. Her Tatlistan çikolata özenle ve çok doğru bir şekilde üretilir ve piyasaya sürülür. Böylece harika çikolata keyfinden geri kalmazsınız. 

Yüksek Kaliteli Çikolata Formülü Nedir?

  • %56-70 kakao
  • %29-43 ince ezilmiş şeker,
  • %1 lesitin ve saf vanilya özü,

Yukarıdaki bileşenlerin her biri, yüksek kaliteli çikolatada bulunan bir özelliktir. Bu içerikler sadece doğal ve kaliteli olmakla kalmaz, aynı zamanda çikolataya lezzetli bir tat katar. Kaliteli çikolata severlerin istediği tat ve lezzet de bu kaliteli çikolataların her yerinde bulunur.

Kaliteli Çikolata Nasıl Anlaşılır?

Sade çikolatanın kalitesini ancak 5 duyumuzu da işin içinde sokarak (görmek, koklamak, dinlemek, dokunmak, tatmak) anlayabiliriz. Akılda tutulması gereken birkaç nokta var.

  • Resim: Çikolata pürüzsüz, parlak ve saf maun siyahı olmalıdır.
  • Aroma: Çikolata çok tatlı olmamalıdır.
  • Ses: Çikolata çıtır çıtır ve ortası gözyaşları olduğundan net bir "çatlak" olmalıdır. Parçalandığında çok fazla kurur ve kırılması zor olduğunda yapışkan hale gelir.
  • Dokunmak için: Kakao yağı bakımından zengin çikolata, avucunuzun üzerinde tuttuğunuz anda erimeye başlar. 
  • Lezzet: Kaliteli çikolata, çeşitli aromalar içerir ve ağızda çeşitlenmeye devam eder. Temel baharatlar, kakao, ananas, muz, vanilya ve tarçın tatlarını tamamlayan, biraz acı ama biraz ekşi acı ve biraz tuzludur.

Kaliteli Çikolata Yanında Tüketilebilen İçecekler Nelerdir?

Kaliteli çikolata denilince akla ilk gelen içecek genellikle kahvedir. Kokulu kahvenin cazibesi ve birlikte çikolata yemenin keyfi bu iki tada büyük bir sevgi gösteriyor. Kahvenin çikolatasız, çikolatasız kahvesiz olamayacağını düşünenler genellikle çikolata ve kahve severlerdir. Çok az insan bu iki tadı sevmez (sağlık sorunları olanlar veya damak tadından hoşlanmayanlar gibi).

Genellikle şekilli çikolata ve şarap birlikte satın alınamaz. Kaliteli çikolata yoğunluğu, şarabın tadı ile rekabet eder ve çikolatanın acılığı, şarabın tadı için gereken tahılları bastırabilir. Beyaz şarap veya şampanya ile yenen çikolata, tatsız bir kombinasyondur. Yemeğin sonunda birlikte çikolata ve kahve yemek en iyisidir. 

Muhtemelen lezzetli konyak, viski veya burbon ile desteklenmiştir. Profesyonel Kaliteli çikolata tadımcıları susuzluklarını giderir ve damaklarını temizler, böylece çikolatadan sonra tamamen bir bardak soğuk suya güvenirler.

Çikolatanın ardından çeşitli içecekler seçilir, ancak herkes bilir ki kahvenin en iyi içecek olduğunu. Özellikle taze çekilmiş veya taze çekilmiş kahveye kimse direnemez. Taze çikolata ve lezzetli taze çikolatanın yanı sıra dünya markası, sevilen ve sevilen Türk kahvesi içilmektedir. Tadı bozmayan Filtre ve Türk kahvesi vazgeçilmezdir.

Kaliteli Çikolata Tadım Tekniği

Aç karnına çikolata tatmak en iyisidir. Çikolata uygun şekilde saklanmışsa, önerilen 19-25 ° C sıcaklığa ulaşması için bir saat beklemelisiniz.

Sade Kaliteli çikolata: Tatları açığa çıkarmak için birkaç saniye ağzınıza çikolata koyun. Ardından ikincil aromayı serbest bırakmak için 5-10 kez çiğneyin. Tüm tatları alabilmeniz için ağzınızın üstünde tutun. Lütfen yuttuktan sonra bile ağzınızda kalan tadın tadını çıkarın.

Çikolata dolgusu: Tatları ve aromaları açığa çıkarmak için birkaç saniye ağzınıza çikolata koyun. Daha sonra çikolata ve dolguyu karıştırmamak için 3-5 kez çiğneyin. Ağzınızda eritin ve çeşitli tatları hissedin. Sonra e Farklı roller oynayan birçok türü vardır (çikolatalı kekler, tatlılar, kurabiyeler, tarifler vb.). Bununla birlikte, burada anlatılan çikolata, muhtemelen en duyulmamış çikolatalardan biridir. 

Kaliteli Çikolata Türleri

  • Couverture çikolata

Uzmanlar tarafından seçilen bu Kaliteli çikolata, yüksek oranda kakao yağı içeren yüksek kaliteli bir saf kalitedir. Dekoratif amaçlı ve el yapımı çikolatalar için uygundur. İle tutarlı olmalı.

 

  • Kakaolu çikolata

Kakao yağından çıkarıldıktan sonra kakao kalitesinde saf kakaodan yapılır. Kakao kütlesi kavrulur ve ardından toz haline getirilir. Bu, puding ve unlu mamullere çikolata aroması vermenin en ekonomik yoludur.


 

  • Çikolata parçaları

Bunların hepsi aynı çikolata parçaları. Tipik çikolatadan daha az kuru kakao içerirler. Koyu, yanardöner ve beyaz formda bulunabilirler. Kaliteli çikolata denemez.

 

Çikolata Tozu Nedir?

Çikolata tozu, kekleri ve tatlıları fırında pişirmek ve içecek yapmak için kullanılır. 

Kakao ağaçlarının büyümesi için orta derecede yağış ve yüksek sıcaklıklar gereklidir. Meyveden çıkarılan çekirdekler burada fermente edilir, kurutulur ve yetiştirilir. Kakao üreticileri, fermantasyon sürecinin çikolatanın tadı üzerindeki etkisini anlayarak daha kaliteli kakao çekirdekleri sunacaklar.

Kakao çekirdekleri Kaliteli çikolata üreticisine ulaştıklarında yıkanır. Kakao çekirdekleri, suyu çıkarmak ve lezzeti daha da artırmak için buradan kavrulur. Kavurma işleminde çikolatanın zenginliği ortaya çıkar. Kızartmalar uzunluk ve sıcaklık bakımından değişiklik gösterir ve çikolatanın son lezzetini etkiler.

Kakao, yaklaşık yüzde 50 kakao yağından oluşur. Kakaoyu öğüttüğünüzde kakao tozu olur. Kakao yağı, tat için çikolataya kakao tozu, tatlılık için şeker ile şeker eklenerek yapılır. 

Kullanıldığında, Kaliteli çikolata yapmak için fazla kakao yağına ihtiyacınız yoktur. Lesitin veya diğer stabilizatörleri kullanıp kullanmadığınız, belirli bir çikolata üreticisinin zevkine ve üretim sürecine bağlıdır.

Kaliteli Çikolata Birkaç Gün İşleniyor

Belirli bir Kaliteli çikolata içindeki tüm bileşenler, konçlama adı verilen bir işlemle karıştırılır. Özel bir makine, saatler ve günler süren bir işlemle her yerde malzemeleri karıştırır ve yoğurur. Conting, bitmiş çikolatanın tadını etkiler.

Tavlama işlemi şekillendirmeden sonra gerçekleşir. Temperleme işleminden sonra çikolatayı bir kalıba dökün ve büyük bir çikolata bloğu haline getirin. Kakao çekirdeklerindeki her bileşen, Kaliteli çikolata ve lezzetini etkiler.

Çikolata likörü alkolü andırıyor olabilir ancak alkol içermez. Çikolata likörü doğrudan çikolataya girebilir, ancak genellikle çikolata yaparken yeniden birleştirilmeden önce kakao yağı ve kakao tozu olarak bölünür.

Kaliteli Çikolata Neden Mahvolur?

Çikolatanın bozulmasının en önemli iki nedeni yüksek sıcaklık ve nemdir. Nem ve sıcaklıktaki değişiklikler, çikolata üreticisi kakao yağı ve şekerin bozulmasına neden olur. Bu nedenlerden dolayı çikolatanın tadı değişir ve genellikle acı tadı vardır. Diğer gıdalar gibi çikolatanın da bir son kullanma tarihi vardır ve basılı son kullanma tarihinden sonra tüketilmemelidir.

Çikolatanın iki şekilde mahvolduğu anlaşılıyor. Birincisi, görünüşteki değişim, ikincisi ise kokudaki değişimdir. Normalde yağ eridiğinde çikolatanın yüzeyi beyaz olur, ancak yine de tüketilebilir. 

Kaliteli çikolata üzerinde şekerlemenin oluşması, çikolatanın bozulmasının en önemli belirtisidir. Çikolata, çevresindeki diğer yiyeceklerin kokusunu absorbe ettiğinden, koku değişikliğinden bozulduğunu tespit etmek mümkün olmayabilir. Bu nedenle, tattaki değişiklik en belirleyici nedendir.

Bir önceki yazımız Kurumsal Çikolata Çeşitleri hakkında bilgiler paylaştık dilersen orayı da okuyabilirsin.

Etiketler: çikolata
Şubat 19, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR