Belçika Çikolatası Mı? İsviçre Mi?

belçika çikolatası

Çikolata hepimizin hayatında önemli bir yere sahiptir.Yöresel, ulusal, dünyaca ünlü çikolata markaları vardır. Hatta Dünya genelinde “Çikolata Günü” olarak ilan edilen birçok tarih belirlenmiştir. Ancak 7 Temmuz bu tarihler arasında en çok tercih edilenidir.Dünyanın en iyi çikolatası hangi ülkede üretilir diye araştırdığımızda ise karşımıza Belçika çıkıyor.Belçika’da, çikolata üreten fabrika, satan mağazaların var olmasının yani sıra çikolata müzesi de bulunmaktadır.

Vazgeçilmez tatlar arasında yer alan çikolata, büyük küçük her yaşta insanın tercih ettiği bir tatlı çeşididir. Gündelik hayatımızda tüketilebildiği gibi özel günlerde de oldukça fazla rağbet görmektedir. Kız isteme, doğum günü veya bir arkadaşa gönderilen bir hediye olarak bu farklı çikolata çeşitlerini Tatlistan'dan sipariş edebilirsiniz.Çikolata içerdiği mutluluk hormonu sayesinde özellikle kendini mutsuz hisseden kişiler tarafından tüketilmektedir. Farklı renklerde ve şekillerde olan çikolatalar özel kutularda sunulmaktadır. Özel günlerde sevdiğiniz insanlara yazılı çikolatalar da hediye edebilirsiniz. 

Özel günlerin vazgeçilmez lezzetleri olan bu çikolataları dilediğiniz zaman Tatlistan'dan temin edebilirsiniz. Kişisel tercih arasında yer alan bu çikolataların içerisinde Antep fıstığı, fındık, süt tozu, susam ve glüten bulunabilir. Lezzetli mi lezzetli olan bu çikolatalar, sempatik kutular içerisinde 50adet olarak bulunmaktadır. Pembe, kırmızı, mavi gibi çeşitli renkleri mevcuttur.

Belçika Çikolatası 

Dünya çapında çikolata sektöründe önde gelen ülkelerden biri Belçika’dır. Belçika çikolatası, el yapımı olarak üretilen bir çikolatadır. Aynı zamanda farklı aromaya sahiptir ve özel dolgular ile renklendirilmektedir. Bu çikolata daha fazla miktarda kakao içermektedir. Daha az oranda da içinde süt ve süt ürünleri bulunmaktadır. Bir çikolatanın yapımından önemli olan bazı yapı taşları vardır. Bunlar kakao, kakao yağı, süt ve şekerdir. Belçika çikolatasının diğer çikolatalardan farkı içerdiği kakao miktarı ve el işlemesi olmasıdır. Belçika çikolatasına örnek olarak Godiva, Callebaut markaları verilebilir.

Belçika, çikolata konusunda oldukça uzmanlaşmış bir ülkedir. Burada birçok çikolata dükkanı bulunmaktadır. Yaklaşık 17. Yüz yıldan beri bu ülkede çikolata üretilmektedir. Belçika çikolatası adından da anlaşılabileceği gibi Belçika’da üretilen bir çikolatadır. Farklı şekillerde yapılmaktadır. Örneğin pralin, yer mantarı, çeşitli figürler bunlara örnek verilebilir. 

Pralin, çikolata kaplamalı şekerleme çeşididir. Ortası yumuşaktır. Farklı şekilleri vardır. Pralin dolgusunun yanı sıra içerisinde fındık, badem ezmesi, likör, kahve, tuzlu karamel bulunur. Pralin çikolatası hediye kutusu şeklinde satılmaktadır.

Yer mantarı şeklinde olan çikolatadan bahsedecek olursak eğer bunlar trüf olarak isimlendirilmektedir. Gofret veya kakao ile kaplanmış olabilirler. İçerisinde meyve, fındık veya likör ganalı bulunmaktadır. Ancak bu trüf çikolatalar raf ömrü kısa olan çikolata türleridir. Birkaç gün içerisinde tüketilmesi gerekir.

Ayrıca Belçika çikolatasının el yapımı çeşitleri de mevcuttur. Özellikle sevgililer günü için özel tasarımlı kalp şeklinde çikolatalar özel üreticiler tarafından yapılmaktadır. Bunun yanı sıra Paskalya, Noel gibi özel günlerde de el yapımı çikolatalar tercih edilmektedir.

İsviçre Çikolatası 

İsviçre çikolatası, İsviçre’de üretilen bir çikolata türüdür. Ünlü markaların çikolataları burada üretilmektedir. En büyük özelliği sütlü çikolata olmasıdır. Bu sütlü içerik çikolatanın daha yumuşak bir hal almasını sağlamaktadır. Belçika çikolatası ile arasındaki fark, Belçika çikolatası daha yoğun bir kakao içeriğine sahip iken, İsviçre çikolatası daha yoğun süt içeriğinesahiptir. İsviçre çikolata markalarına örnek verecek olursak Toblerone, Nestle ve Lindt markalarını söyleyebiliriz.

Dünyanın ilk patentli çikolatası olan Toblerone İsviçre’de bulunan Matternhorn Dağı’ndan esinlenerek yapılmıştır. Üçgen zirveler halinde tasarlanmıştır. Adını üreticisi olan Theodore Tobler'den almıştır. Sempatik bir kuru içerisinde bulunan bu çikolata türü oldukça lezzetlidir. Lezzetini veren ise içeriğinde kullanılan süttür. Ayrıca Milka olarak biline çikolatada İsviçre’ye ait bir çikolatadır. İlk defa çikolataya süt katılması ile Milka çikolatası adını almıştır. Milka kelimesi süt ve kakao kelimesinin birleşiminden oluşmaktadır.

İsviçre’nin Zürih şehrinde yaklaşık olarak 100 farklı el yapımı çikolata üretilmektedir. Çikolata mağazalarından gelen bu güzel kokular insanı cezbeder. Çikolatanın yanı sıra çikolata bazlı şekerlemelerde bulunmaktadır. Dolf Teucher isimli kişinin çikolataları dünya çapında nam salmıştır. Üstelik bu çikolataların tarifleri Teucher’e ait olup hepsi el yapımı çikolatalardır.

Özel Günler İçin Lezzetli ve Tasarımlı Çikolatalar

Çikolataiçerdiğiseratonin hormonu sayesinde özel günlerin mutluluğuna mutluluk katmaktadır. Ayrıca Tatlistan'da bu özel günlere özel tasarımlar yapılmaktadır. Örneğin doğum günlerinde kişi ye özel tasarımlar yapılmaktadır. Özel olarak tasarlanan bu çikolatalar ile devrimlerinizi mutlu edebilir ve bu anı ölümsüzleştirebilirsiniz.  Kendiniz hediye edebileceğiniz gibi adrese teslim edilmek üzere sipariş de verebilirsiniz. Özel kutular içerisinde bulunan bu çikolatalara küçücük bir not ekleyerek sevdiklerinizi daha da mutlu edebilirsiniz.

Gerçek çikolata tadından anlaşılır. Bunun için Tatlistan'ı tercih edebilirsiniz. Ayrıca kendinizin veya sevdiğinizin damak tadına uygun çikolata seçeneklerini bulabilirsiniz. Kakaolu veya sütlü ya da bitter tadına sahip motifli çikolatalar ile özel günlerinize anlam katabilirsiniz. Sevdiklerinize hoş bir sürpriz yapmanın lezzetli yollarından biri ona çikolata hediye etmektir. Özel tasarımlar, renkler, şekiller ve tatlar ile sizde sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Büyüleyici kokusu ile bu çikolata çeşitleri ile sevdiklerinizi mutlu etmenin tam zamanı.

Hediyelik Çikolata Çeşitleri

Özel günlerde kadınlar için hediye secimi kolay olmakla beraber, erkekler için ‘acaba ne hediye alsam’ sorusu her zaman sorulmaktadır. Bu gibi durumlarda çikolata çeşitleri oldukça fazla tercih edilmektedir. Şık kutularda sunulan bu çikolatalar aynı zamanda farklı renkleri ve motifleri ile özel günlere anlam kalmaktadırlar. Tatlistan'da adeta bir sanat eseri olarak sunulan bu özel hediyeler ister kadın olsun ister erkek her zaman sevdiğiniz kişileri cezbedecek güzellikte ve tattadır. 

Örneğin doğum günleri için kırmızı rengin romantikliğinden esinlenerek sevdiğiniz kadına kalp şeklinde çikolatalar hediye edebilirsiniz. Bunun yanında çikolataların üzerinde yazan ‘seni seviyorum’ notu ile beraber bu güzel günü hayatınız boyunca unutulmaz kılabilirsiniz. Ayrıca farklı renklerde ve tatlarda tasarlanan bu çikolatalar, damakta şölen tadı yaratacaktır. Ayrıca kadınlara özel olarak kişiye özel papatyalı veya prenses taçlı modeller de bulunmaktadır.

Evlilik Düğün Çikolataları

Aynı zamanda bu çikolatalar kız istemede, nişanda da tercih edilmektedir. İsim yazılı çikolatalar Bunun yanı sıra içerisine eklenen bazı aksesuarlar ile özel gününüze mutluluk katmaktadır. Sevdiklerinizin zevkine göre özel çikolata kutusu yaptırabilirsiniz. Örneğin kuaför bir sevdiğinize çikolata gönderirken yanında oje, makas gibi aksesuarları da kutunun içine ekletebilirsiniz.  Bu sevdiğinizin yüzünde hem tatlı bir gülümseme ulaştıracak hem de mutlu olmasını sağlayacaktır.

Tatlisan'da bulabileceğiniz bir diğer hediye özelliği ise kutunun üzerinde size ait fotoğrafların olması ile beraber kutunun içerisinde adınızın yazılı olduğu çikolatalar olacaktır. Sevdiğinize yapılacak en güzel sürprizleri özel tasarımlı çikolatalar ile yapabilirsiniz.Bu hem sizi hem karşı tarafı mutlu edecektir. Mutlu ederken mutlu olacağınız özel konseptleri burada bulabilirsiniz. Ayrıca beğendiniz çikolata ürünlerini kişiselleştirme imkanına da sahipsiniz. Unutulmaz günlerin unutulmaz tatları olan çikolata hediyeleri ile sizlerde değer verdiğiniz kişilere jest yapabilirsiniz. Sonuç olarak bu özel tasarımlar ve konseptler sayesinde kalplerde güzel bir duygu oluşturan özel bir gün geçirebilirsiniz.

 

Bir önceki yazımızda 14 Mart Tıp Bayramı Önerileri hakkında bilgiler paylaştık dilersen orayı da okuyabilirsin.

Etiketler: belçika çikolatası
Mart 07, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR