14 Mart Tıp Bayramı Çikolatası Önerileri?

tıp bayramı çikolatası

14 Mart tıp bayramı çikolatası önerileri amacı hastalıklarımızla savaşan, ellerinden geldiğince bizi ve toplumumuzu sağlıklı bir şekilde yaşatmaya çalışan aziz doktorlarımız ve cesur sağlık çalışanlarımıza ayrılmış bugünde onları kutlamak, onlara teşekkür etmek olmalıdır.

Tıp Bayramı Nedir?

14 Mart tıp bayramı çikolatası önerileri gerektiren bugün, tıp alanında çalışan kişilerin hizmetleriyle ilgili konuları kutladıkları ve bilime katkı sağlayan kurum ve kuruluşların ödüllendirildiği bir anma ve kutlama günüdür.

Dünyanın farklı günlerinde benzer kutlamalar yapılmaktadır. Örneğin, 30 Mart 1842'nin yıldönümü, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ilk genel anestezi olarak kabul edildiğinden tıp bayramı olarak kutlanır.

Tıp Bayramı Ne Zaman?

Çeşitli anma ve kutlamalarıyla Tıp Bayramı, hastanelerde büyük bir heyecanla beklenir. Türkiye dışındaki bu günler başka çeşitli günlerde kutlanmaktadır. Ancak bu kutlamaların tarihleri, kutlanan ülkenin değerlerine göre değişiklik gösterebilir.

Türk Tıp Günü 14 Mart'ta kutlanıyor. Bu tarih ülkemizdeki ilk Türkçe tıp eğitiminin başlaması anlamına geldiğinden önem taşır. 1976 yılından itibaren 14 Mart haftası Tıp Haftası olarak kabul edilmektedir ve hafta boyunca 14 Mart tıp bayramı çikolatası önerileri sordurur ve ülkemizde çeşitli etkinlikler yapılmaktadır.

Tıp Bayramı Ne Zaman Kutlanmaya Başlandı?

Tıp Bayramının ilk ortaya çıkışı II. Mahmut zamanında, 14 Mart 1827 tarihinde ilk cerrahi hastanenin kuruluşudur. Bu durum Türkiye'deki modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak görülmektedir. Kuruluşunun yıldönümü olan 14 Mart "Tıp Günü" olarak kutlanıyor.

İlk kutlama 14 Mart 1919'da İstanbul'un işgali altında gerçekleşti. O gün üçüncü sınıf tıp öğrencisi Hikmet Boran'ın rehberliğinde tıp fakültesi protesto için bir araya geldi ve dönemin ünlü doktorları da onlara destek verdi. Bu gösterilerin değeri doktorlar için için bir vatan savunma hareketi haline gelmesidir.

Bu tarihin Tıp Bayramı olmasının sebebi Bursa'da Yıldırım Hastanesi'nde ilk Türk tıp derslerinin başladığı tarih olması idi. Ancak belli bir süre sonra 12 mayısa çekilen bu bayram aynı etkiyi göstermeyi başaramadı kutlamalar ve 14 Mart tarihine geri döndürüldü. Böyle zengin tarihli olan bu tarihte 14 Mart tıp bayramı çikolatası önerileri ile kendinizi bilgilendirip doktorunuzu şaşırtabilirsiniz.

Tıp Bayramında Doktorunuza Alabileceğiniz Hediyeler

Herkes hayatının bir döneminde doktoruna borçlu olduğu ağır ya da hafif hastalıklar geçirmiştir. Doktorlarımızı ve sağlık çalışanlarımızı hatırlaya adanmış bu harika bayramda doktora hediye düşünmek isterseniz beğenmeme ihtimalleri bulunan gömlek, cüzdan, çanta ya da elbise gibi hediyeler almaktansa, çikolata ile harika bir jest yapabilirsiniz. 14 Mart tıp bayramı çikolatası önerileri olarak kutu çikolata tercih edebilir, böylece hem doktorunuzu hatırladığınız ve teşekkür ettiğiniz için doktorunuz mutlu olacaktır. 

Unutulmamalıdır ki, tıp bayramı yani tıp haftası sadece doktorlardan ibaret değildir. Bütün güçleriyle çalışan kahraman hemşirelerimizden laborantlara, hastanenin temizliğinden sorumlu olan kişilere kadar hastane kadar zor bir atmosferde şikâyet etmeden çalışan insanları takdir ettiğimizi göstermek çok önemlidir. 

Hayatınızdaki Özel Sağlık Çalışanı 

Eğer eşiniz, sevgiliniz, kardeşiniz ya da bir yakınız sağlık personeli ise, özellikle tıp bayramında onları kutlamak ve yaptıkları bu zor iş için onları tebrik etmek daha da önemlidir. Mutluluğumuzu ve minnetimizi bu zor işi sırtlandıkları için özellikle yakınlarımıza göstermek onlar için çok şey ifade edecektir. 

Bu yüzden yakınlarınızın işyerine bir kutu çikolata göndermek onları çok mutlu eden bir faktör olacaktır. 14 Mart tıp bayramı çikolatası önerileri ışığında bu gönderiyi yapmak tercih sebebidir çünkü hem işyerine gönderilebilecek samimi hem de gerek paylaşılabilecek gerekse işyerinde açmanın herhangi bir problem teşkil edemeyeceği kadar güvenlidir. Ayrıca sadece doktorlar değil hemşireye hediye seçenekleri de ele alınmalıdır.

Bir Hediye Olarak Çikolata

Çikolatayı sevmek için özel bir nedene ihtiyacınız yok. Her çikolatayı pişirdiğinizde kendinizi iyi hissediyor olsanız bile, çikolatayı sevmeniz yeterlidir. Öyleyse çikolata gerçekten mutlulukla ilişkili mi?

Ağzı tatlandıran, tadı ile sizi gülümseten çikolata, kakao meyvelerinden yapılır. Farklı tatlar bakımından zengin olan çikolata çeşitleri çoğumuzun, özellikle tatlı severlerin favorisidir. Kendimizi mutlu etmek için çikolatayı tercih ediyorsanız zaten sevdiklerinizin kalbini fethetmek için hediye çikolatalar göndermek istemeniz doğaldır. 14 Mart tıp bayramı çikolatası önerileri olarak fayda sağlayan çikolatayı kutu şeklinde ve güzel paketlenmiş tercih etmek de ayrı bir hava katacaktır. Bu, çikolatanın faydaları ile mutluluk arasındaki ilişkiye bilimsel bir yaklaşımdır.

Çikolatanın Faydaları 

Çikolata üzerine yapılan bilimsel araştırmalar, temel lezzet faydalarının çoğunu ortaya koymaktadır. Haftada iki kere olmak suretiyle bitter çikolata tüketmek, araştırmalara göre kalp hastalıkları ihtimalini 1 / 3'e kadar azaltabiliyor. Bunun nedeni, flavanoller adı verilen bir antioksidanın damarların ve arterlerin esnekliğini artırmasıdır. Bu flavanoller aynı zamanda cildi güneşin zararlı etkilerinden korur. Nottingham Üniversitesi'ne göre, bu antioksidanlar vücuda girer ve beyindeki kan dolaşımını birkaç saat hızlandırır, çikolata, bu etkisiyle dikkat çeker.

Çikolatanın sizi mutlu ettiğini öğrenmek için İsveçli bilim adamlarının bilimine ve araştırmalarına ihtiyaç yoktur. Yine de çok tedirgin bir grupla deneyler yapmak için mücadele etmişlerdir. İki hafta boyunca günde yaklaşık 40 gram bitter çikolata yiyen katılımcılar, stres seviyelerini önemli ölçüde azaldığını ve ayrıca stresin fizyolojik yani fiziksel olan etkilerinden de kurtulmaya başlandığı gözlemlenmiştir. Yani tam bir kutu çikolata stresle uğraşmak için yeterlidir. 14 Mart tıp bayramı çikolatası önerileri ile zaten stresli zaman geçiren doktorlarımıza çikolata hediye kutusu gönderin, harika bir jest olabilir.

Mutluluğun Formülü Çok Açık

Çikolatanın bilişsel işlev veya ruh hali üzerinde herhangi bir etkisi olup olmadığı konusunda çok sayıda bilimsel araştırma vardır. Yetkili kurumlar tarafından yapılan bu çalışmaların çoğu, çikolatanın bilişsel ortamı ve yapıyı etkilediğini ve ruh halini iyileştirdiğini de göstermektedir. Çikolatanın mutluluk etkisi, çikolatanın içerdiği amino asit triptofandan kaynaklanmaktadır. Triptofan ayrıca beyindeki nörotransmiter serotoninin salınımını gerçekten artıran bir mutluluk hormonu olarak ilerliyor. Bu sayede çikolata yerken bir beyin mutluluk hormonu salgılar. Bu, çikolata sipariş etmek için iyi bir nedendir. 14 Mart tıp bayramı çikolatası önerileri doğrultusunda doktorunuza hediye edebileceğiniz bir kutu çikolata hem sizi hem doktorunuzu mutlu edecektir.

Teobromin, feniletilamin gibi çikolatanın salgıladığı bu hormonlar antidepresan gibi davranır. Çikolata içeriğinde bulunan kafein ile çalışan teobromin enerji verir ve endorfin salınımına neden olur. Feniletilamin bileşeninin size yaşadığınız yere benzer bir deneyim verdiği bilinmektedir. Kısacası çikolata çeşitleri kendinizi mutlu ve enerjik hissetmek için mükemmel bir seçimdir!

Hediyelik Çikolata

University College London'da 13.000 kişi üzerinde yapılan bir araştırma, iki günde bir düzenli olarak bitter çikolata tüketen kişilerin depresyona yakalanma olasılığının, tüketmeyenlere göre %70 daha az olduğunu bulundu. Triptofan bunda tek faktör değildir. Mutlu olmamıza yardımcı olan bir çikolata kesinlikle bulabilirsiniz. 

Mutlu olmak ve sevdiklerinizi mutlu etmek için doktorlarınıza çikolata hediye siparişi verin. Özel tasarlanmış kutuda sunulan hediyelik çikolataları tercih etmek sevdiklerinizi mutlu etmenin en hızlı yoludur. Bunun gibi prestijli Hediyelik Çikolata fiyatları diğer çikolatalara göre kutu ölçülerine göre belirlenir. Sütlü, bitter ve fındıklı çikolata çeşitlerinin yanı sıra özel ürünler yani çikolata içeriği de çikolata fiyatını belirlemektedir.

14 Mart tıp bayramı çikolatası önerileri arasında iyi ve kaliteli bir çikolata olması ve iyi paketlenmiş olması doktorunuza verdiğiniz değeri gösteren belirtilerden olacaktır.

 

Bir önceki yazımızda Polis Haftası Çikolatası Önerileri hakkında bilgiler paylaştık dilersen orayı da okuyabilirsin.

Etiketler: doktor çikolatası
Şubat 27, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR