İsteme Çikolatası Çeşitleri

isteme çikolatası

Gelenekler ve geçmişten günümüze uygulanan diğer davranışlar bazı hususlar ile ilgili yerleşik bazı uygulamaları da beraberinde getirmektedir. Bu konuda evlilik öncesi kız isteme merasimi bahsedilen yerleşik uygulamalardan en önemlisidir. Kültürümüzün beraberinde getirdiği misafirperverlik ile etkileşimi de önemseyen bu tarz önemli anlarda yerine getirilmesi gereken davranışlarda vardır. Bunlardan en önemlisi kız isteme merasimi öncesinde kız isteyecek tarafın isteme çikolatası ve çiçek de almasını gerektirmektedir. Yerleşik bir davranış olarak geçmişten bugüne kültürümüzde süregelen bu uygulama ile bazı önemli konular da hayatımıza girmiş durumdadır.

Bu konular arasında en çok dikkat edilen mesele kız isteme çikolatasının seçimi konusunda olmaktadır. İsteme çikolatası çeşitleri arasında seçim yapmak oldukça önemlidir. Bu konuda bireyler çoğu zaman çevresinden ve tecrübeli kişilerden yardım istemektedir. Günümüzde bu tarz merasimler için birbirinden farklı birçok isteme çikolatası çeşitleri üretilmektedir. Bu durum kişilere farklı seçenek imkanı tanımaktadır. Farklı seçenekler ile teknolojik gelişmelerin de etkisiyle özel tasarımların da gerçekleştirilmesi mümkündür. Yaşanan gelişmeler ile kişiye özel üretilen bu tarz çikolatalar insanların hayatında oldukça önemli olan bu günleri taçlandırmaktadır. Değişen yaşam tarzı da bu tarz ayrıntıların önemsenmesini beraberinde getirmiştir. Günümüzde bu alana olan ilgideki artış ile çok çeşitli çikolataların üretilmesi söz konusu olmaktadır.

İsteme Çikolata Türleri

İsteme çikolatası çeşitleri söz nişan çikolatası ürünlerine benzemekte gold çizgili ve kalp fiyonklu isimli, kırmızı gül tasarımlı ve isimli, pembe ve mor çiçekler isimli, lavantalı ve taş aksesuarı gibi tarzlarda üretilmektedir. Bu çikolata türlerinde öne çıkarılan husus isimli ve tarihli olmasıdır. Belirtmiş olduğumuz gibi bu tarih oldukça önemli olduğundan bireyler bu tarz seçeneklere önem vermektedir. Sonraki dönemler için güzel hatıraların biriktirilmesi amacıyla da isimli ve tarihli çikolataların tercih edilmesi söz konusu olmaktadır. Siyah tüylü, isimli tarihli ve kurdeleli çikolatalar ve vintage kraft isimli ve krem çiçekli isteme çikolatası çeşitleri de son dönemde oldukça ünlüdür.

İsteme Çikolata Konseptleri 

İsteme çikolatası çeşitleri birçok konsepte uygun olarak üretilmektedir. Kişiye özel olarak da birçok farklı şekillerde üretilebilmektedir. Özellikle altın tektaş yüzüklü ve makaslı isteme çikolatası konsepti son dönemlerde çok sık tercih edilmektedir. İsteme merasimi, söz veya nişan günlerinde özellikle bu günlere ilişkin yapılan kişiselleştirmeler öne çıkmaktadır. Yüzük detaylarının bu şekilde kullanılması da bu yüzdendir. Krem kurdeleli ve dantelli isteme çikolataları da bu amaçla kişilerin en fazla tercih ettiği ürünlerdendir. İsteme çikolatası çeşitleri konusunda kişiler bu tarz hazır olan isteme çikolataları dan birini tercih edebileceği gibi özel tasarımlar ile de İsteme çikolatası üretilmesini talep edebilecektir. Bu açıdan gün geçtikçe birbirinden farklı gelişmeler yaşanmaktadır. Bu sayede bu alanda gerçekleştirilen üretimler bireyleri tatmin eder niteliktedir.

Çikolata Çeşitleri

İsteme çikolatası çeşitleri ile ilgili değerlendirmeler yapılırken burada tercih edilen çikolata çeşitlerine de değinmek gerekmektedir. Bilindiği üzere birçok farklı yatta çikolata mevcuttur. Ancak genel olarak çikolataları altı başlıkta incelemek mümkün olabilmektedir. Bunlar bitter çikolata, sütlü çikolata, beyaz çikolata, dolgulu çikolata, kaplama ve pralindir. Bilindiği üzere bitter çikolataların farklı çeşitlerde ayrılmasında içerisindeki kakao oranı etkili olmaktadır. Sütlü çikolatalardan ise içerisinde belirli oranda süt bulunduğundan yemeklerde kullanılması zor olmak bu sebeple daha çok süslemeye kullanılmaktadır. Yine beyaz çikolata da düşünülenin aksine kakao barındıran bir çikolatadır. Bu çikolata türünün lezzetini etkileyen en önemli faktör de kakaonun kalitesidir.

İsteme çikolatası üretilirken yukarıda bahsedilen çikolatayla türlerinin hepsi genel olarak kullanılabilmektedir. Kişiler zevklerine göre bu çikolata türlerine göre belirlemelerde de bulunabilmektedir. Acı çikolatadan hoşlanan kişiler daha çok bitter çikolata tarzlarına isteme çikolatalarını tercih ederken bunun dışında kalan kişiler diğer çikolata çeşitlerini seçebilecektir. Çeşitli çikolataların varlığı sayesinde herkesin damak tadına göre isteme çikolatalarının belirlenmesi mümkün olmaktadır. Bununla beraber yalnızca tek çeşit çikolata çeşidinin tercihi de zorunlu değildir. Bu türlerin bir araya getirilmesi ile oluşturulan farklı kombinasyonlar ile üretilen çikolataların tercih edilmesi de mümkündür. Zira ısıya dirençli olmayan sütlü çikolatalar ile beyaz çikolataların bitter çikolatalar ile bir araya getirilmesi mümkündür. Genel olarak sütlü çikolatalar bu durumlarda süsleme amacıyla kullanılmaktadır.

Tek Taş Yüzüklü Gümüş Söz ve Nişan Çikolatası Ürünümüzü Yukarıdaki Görsele Tıkalayarak Ulaşabilirsiniz.

İsteme Çikolatası Önerileri

İsteme çikolatası konusunda kişilere çok fazla seçenek sunulmaktadır. Genel olarak kişiler kendi kriterlerine göre bu konuda belirlemeler yapsa da bazı tavsiyelere ihtiyaç duyabilmektedir. En çok tercih edilen bazı İsteme çikolatası çeşitlerine değinmek gerekir. Son zamanlarda özellikle bordo dallı ve isimli, pembe tasarımlı isimli, yeşil dallı isimli, renkli çiçekli ve çerçeveli, renkli çiçekler isimli türlerindeki İsteme çikolataları rağbet gören türlerdendir. Bu tarz çikolataların genel olarak tercih eden kişilerce de daha sonra tavsiye edildiği görülmektedir. Bununla birlikte baş harfli krem çiçekli isteme çiçekleri de tercih eden kişilerin önerileri arasında yer almaktadır.

İsteme çikolatası çeşitleri açısından bu tarz önerileri dikkate almakla beraber kişilerin kendi tercihlerini ön plana çıkararak seçim yapması da oldukça önemlidir. Daha önce bahsedildiği gibi çikolata türlerine göre de hareket edilmesi oldukça önemlidir. Kültürümüzde yerleşik olarak uygulanan bu merasimler için yaptırılan çikolatalar gün geçtikçe farklı üretim şekilleri ile de karşımıza çıkabilmektedir. Boyutlar konusunda da kişiselleştirilebilen İsteme çikolataları tamamen kişilerin hayal dünyasına göre şekillendirilebilir. Bu açıdan da belirli önerilerde bulunmak gerekmektedir. Geçmişten bugüne genel olarak klasik boyutlardaki çikolatalar tercih edilmektedir. Ancak kişilerin tercihine göre kalpli, yuvarlak, kare şekillerinde de çikolataların tercih edilmesi mümkündür. Özellikle son dönemlerde bu şekillerin üzerinde çiçekli veya kalpli şekillerin ekletilmesi önerilmektedir.

İsteme Çikolatası Hazırlıkları

İsteme çikolatası yanında gondol ve tepsiler de sipariş edilmektedir. Gondol veya tepside yapılan spesiyal çikolata sunumları daha şık ve kıs isteme merasimi için daha uygun olacaktır. İsteme gününde yer alan yüzük takma merasimi için makas ve aksesuarlar da alınmalıdır. Arzu edildiğinde tepsili çikolatalar sipariş edilerek her iki ihtiyaç birlikte edinilebilir. 

İsteme Çikolatası Fiyatları

İsteme çikolatası çeşitleri arasında yapılan tercihlere göre fiyatlarda da farklılıklar meydana gelebilmektedir. Zira yukarıda da bahsedildiği gibi kişilerin bireysel istekleri doğrultusunda isteme çikolatası çeşitlerinin tasarlanabilmesi mümkündür. Bu sayede eklemeler çıkarmalar yapılabilmekte ve kişiye özel olarak farklı çeşitler üretilmektedir. Bununla beraber fiyatlara etki eden farklı hususlar da mevcuttur. 

İsteme çikolatası çeşitleri konusunda genel olarak bireylerin kaliteden yana olduğu görülmektedir. Bahsedilen merasimin özel bir gün olması ile kişi sağlığı içinde gösterilmesi gereken doğru davranış biçimi budur. Yalnızca fiyatlardan hareketle ucuz ürünlere olan yönelim kişilerin sağlığında da riskleri oluşturabilmektedir. Dolayısıyla kaliteli ürünlerin tercih edilmesi bu noktada da oldukça büyük önem arz eder.

İsteme çikolatası çeşitleri arasında oluşan fiyat farklılıklarının bir sebebi de firmaların ve markaların farklı formüller kullanarak üretim yapmasıdır. Özellikle kişiselleştirilmiş ürünlerde belirli bir fiyat farkı gözlemlenmesi söz konusu olabilmektedir. Bunun sebebi ise tahmin edilebileceği üzere özel çalışmanın gerekmesidir. Kişilerin isimleri, İsteme tarihi gibi özel ambalaj üretimi fiyatları etkileyen önemli hususlardandır.

 

Bir önceki yazımızda 14 Şubat Sevgililer Günü Çikolatası Nasıl Seçilir? sorusuna cevaplar verdik dilersen orayı da okuyabilirsin.

Etiketler: çikolata
Aralık 19, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR